Skip to main content

– «Holly» ble dumpet

FREKT: – Jeg synes det er utrolig frekt å dumpe et dyr på denne måten, sier matmor Anne B. Braathu og koser kaninen Holly, som plutselig dukket opp i familien kaninbur i helgen.
FREKT: – Jeg synes det er utrolig frekt å dumpe et dyr på denne måten, sier matmor Anne B. Braathu og koser kaninen Holly, som plutselig dukket opp i familien kaninbur i helgen.

Mens familien Braathu i Lommedalen sov, tok noen seg inn i hagen deres og plasserte en vilt fremmed kanin i buret til familiens kjæledegger.

– Vi aner ikke hva vi skal gjøre – skal vi adoptere Holly, eller kommer eierne for å hente dyret sitt når de er tilbake fra ferie? sier Anne B. Braathu.

Hun bor landlig med mann og tre barn på gård i Lommedalen, sammen med hester, geiter, høner, marsvin – og kaninene Timon og Pomba. Da familien skulle stelle kjæledeggene søndag, oppdaget matmor at to brått var blitt til tre: I kaninburet hadde en ukjent, stor, brun langøre funnet seg vel til rette.

– Jeg tenkte at dette måtte være en misforståelse, sier Anne, men hun kan ikke se noen annen forklaringen enn at noen helt bevisst har satt igjen kjæledyret.

– Det er utrolig frekt. Eieren skyver ansvaret over på oss, sier Anne, som mener feriepass er noe folk må tenke over før de skaffer seg dyr.

Fulle dyrepensjonat

Hos dyrepensjonatene i Asker og Bærum er full hus nå om sommeren.

– Plassene var booket allerede i mars. Nå må vi avvise de mange som ringer. Enkelte blir helt fortvilte og aner ikke hv de skal gjøre, sier Peder Kielland, innehaver av Bærum kennel på Vøyenenga som har rom for 50 hunder og 30 katter.

LES OGSÅ: – Kanin pakket inn i plastpose og dumpet i hage

Asker kattehotell på Sem melder også om fulle bur. De kan huse 80 katter på gården.

– Pågangen er så stor at vi kunne tatt inn dobbelt så mange dyr nå midt på sommeren, sier veterinær Fredrik Hanevold, som eier kattehotellet.

LES OGSÅ: Veterinær siktet for bedrageri etter hundedumping

De første kundene bestiller ved juletider, andre tenker ikke på dyrepass før ferien er et faktum.

– Folk bestiller flotte ferier til familien, men enkelte glemmer at de har dyr, sier veterinæren, som ikke kjenner til at noen dyrepensjonat i Asker og Bærum tar imot kaniner.

Det planlegger han å gjøre noe med, han ønsker å bygge opp et tilbud til gnagere på gården.

Håper eieren dukker opp

Hanevold reagerer sterkt på historien til familien Braathu fra Lommedalen.

– Folk må være klar for å ta seg av kjæledyret sitt hele året – også i ferien, sier Fredrik Hanevold.

LES OGSÅ: På dette soverommet led en hund seg gjennom livet

På gården til familien Braathu håper dyrevennene stadig at eieren til Holly dukker opp.

– Men jeg har ikke særlig stor tro på at det vil skje. Så hvis noen vil adoptere denne søte, stakkars kaninen, er det bare å melde seg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.