Skip to main content

Hjemløse dyr flytter til Stabekk

Omplasserte dyr i Asker og Bærum flytter til høsten inn i den nedlagte barneparken i Nyveien 2 på Stabekk.

– Vi er svært lettet over endelig å ha fått ny leiekontrakt på plass, den nedlagte barneparken på Stabekk kan bli et bra sted å være. Endelig vet vi at dyrene som trenger hjelpen vår har et sted å komme til ut på høsten, sier Siri Hall, nestleder i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn/Dyrenes hus.

Som Budstikka skrev forrige uke, må alle omplasserte katter og kaniner nå ut av Dyrenes hus på Eiksmarka i Bærum.

Det må skje i løpet av denne uken – søndag 30. juni går kontrakten med grunneier Løvenskiold går ut etter 22 års leieforhold.

Må bygge flere brakker

Etter et halvt års jakt på et nytt sted, skrev foreningen under på leiekontrakt med Bærum kommune for Nyveien 2 på Stabekk mandag denne uken.

– Det blir en del å gjøre med stedet. Vi må for eksempel bygge flere nye brakker, bygget som står på tomten nå er for trangt for oss, sier Hall.

LES MER PÅ B+: Dyrenes Hus har betalt 22.000 kroner i advokatutgifter for hver katteplass

Hun forklarer at foreningen trenger både akuttmottak for dyrene og kontor for administrasjonen for å kunne drive virksomheten sin.

– Vi får ta det etter hvert, nå er det viktigst for oss å ta det første skrittet for å skaffe dyrene våre et sted å være fremover, sier Hall. Hun trekker frem den sentrale beliggenheten til villastrøket på Stabekk som et stort pluss. Til den nye adressen i Nyveien blir det lett å komme fra mange hold.

Les flere lokalnyheter fra Stabekk her

Dyr uten hjem i sommer

Dyrebeskyttelsen har jobbet intenst siden mars for å få omplassert dyrene, blant dem halvtamme katter som har vært vant til å spise og sove i Dyrenes hus.

LES MER PÅ B+: Dyrenes Hus er nest størst på grasrotpenger

Foreningen etterlyser stadig flere fosterfamilier for midlertidig omplassering i sommeren, som er høysesong for hjemløse katter.

– Fordi vi flytter, kan vi dessverre ikke ta imot dyr de nærmeste månedene, sier Siri Hall. Hun legger ikke skjul på at hun er svært bekymret for forlatte katters ve og vel i sommer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.