Skip to main content

Hittefugl reddet fra uværet – men hvor er eieren?

Fuglen ble funnet i en regnvåt hage i Anthon Walles vei, og befinner seg nå hos Bærum Kranservice. Men hvor skal den? 

Foto: BÆRUM KRANSERVICE

Bærum kranservice er interessert i å bli kvitt en rømt nymfeparakitt. 

En liten papegøye ble søndag funnet noe forkommen i Sandvika. Fuglen – åpenbart et kjæledyr – virket skadet, så finneren ringte politiet, som gjorde det de pleier: Sendte bud på Bærum Kranservice. 

De vil nå veldig gjerne komme i kontakt med fuglens eier. 

– Vi er liksom ikke skodd for å ha fugler, sier Geir Homlund i Bærum Kranservice.

Kviknet til

Fuglen lå på bakken i en hage i Anthon Walles vei. Ifølge Homlund kviknet fuglen til da han fikk komme ut av regn og vind, og inn i et bur i varmen. Den fremstår nå fornøyd og sosial. 

– Jeg tror det er en nymfeparakitt. Eller noe sånt. Det må jo være noen som savner den. 

Geir Homlund i Bærum Kranservice har tatt inn en rømt burfugl. Nå leter han etter eieren av en liten hvit nymfeparakitt – tror han i hvert fall det er. 

Foto: KARL BRAANAAS

Det hender rett som det er at Bærum kranservice håndterer dyr på oppdrag fra politiet. Når det gjelder hittedyr, dreier det seg stort sett om hunder – som kan være greie å spore ved hjelp av halsbånd. 

– Vann er greit, det skal vi ordne. De er vel ikke så komplisert når det gjelder maten. Men vi håper at noen dukker opp, vi. Nå, liksom, sier Homlund. 

Australsk opprinnelse

Ifølge Wikipedia er Nymfeparakitt en papegøyefugl i kakadufamilien. Den stammer fra de tørre landskapene i Australia, men har vært holdt som kjæledyr siden 1800-tallet. 

Fuglen kalles nå også Nymfekakadu fordi det ikke egentlig er en parakitt. 

Ifølge Dyrebar.no er fuglen en veldig populær burfugl. Den trenger minimum én time utenfor buret hver dag. Det kan jo hende det var noe slikt den holdt på med, da den endte ute i regnværet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.