Skip to main content

Himmeljegerne kåret til Årets bankende hjerte

GRATULASJONER: Redaktør Kjersti Sortland synes det er flott at kjærligheten mellom brødrene Tannæs-Fjeld rører så mange.
GRATULASJONER: Redaktør Kjersti Sortland synes det er flott at kjærligheten mellom brødrene Tannæs-Fjeld rører så mange.

Da lillebror skulle flytte til Vestlandet for å studere, holdt Simen fast i ham og gråt. – Da bestemte jeg meg for at vi måtte finne på noe gøy sammen, sier Lars Martin Tannæs-Fjeld.

Lars Martin (27) og Simen (32) Tannæs-Fjeld har rørt ved hele Norge, og Budstikkas lesere har nå kåret brødrene fra Bleiker til Årets bankende hjerte.

Siden de nominerte ble offentliggjort i starten av desember, har hundrevis av lesere stemt på Himmeljegerne.

– Å bli nominert til Årets bankende hjerte var stort for oss, og at vi vant er jo helt topp, smiler Lars Martin.

Simen har cerebral parese, epilepsi, cøliaki og minus 15 på begge øynene. Når brødrene skulle finne på noe kult sammen, var det likevel ikke tvil om at de skulle på skiekspedisjon i polare strøk.

Under navnet Himmeljegerne la de to i april i år ut på en historisk tur; på 23 dager skulle de gå den 435 kilometer lange ruten fra Cambridge Bay til Gjoa Havn i Nordvestpassasjen i Canada.

– Gir enorm mestringsfølelse

Ekspedisjonen la i vei 10. april i år, etter lang tid med planlegging og forberedelser.

LES OGSÅ: Søskenkjærlighet i isødet

Med på laget hadde brødrene de to profesjonelle guidene Morten Johansen (40) og Halvor Marius Hagen (36), mens Sigurd Solheim Aakhus (27), fungerte som støtte og kameramann.

– Det gir Simen en enorm mestringsfølelse å klare dette. Dessuten viser det andre at om man jobber hardt, kan man dra på tur selv om man er utviklingshemmet, sier Lars Martin.

Ble fanget i storm

Etter 22 dager i isødet kunne laget endelig skimte lysene fra målbyen.

– Å se lysene fra Gjoa Havn blafre i horisonten ga en enorm gledesfølelse. Etter månedsvis med forberedelser, og usikkerhet rundt hvorvidt vi ville greie å gjennomføre turen, skjønte vi for første gang at vi kom til å klare det, forteller Lars Martin.

Bare et par dager tidligere var de blitt fanget i en snøstorm som gjorde at de lå værfaste i 30 timer.

– Vi ble litt nervøse, og begynte etter hvert å vurdere om vi måtte evakuere, forteller Lars Martin.

Men stormen løyet, og dagen etter nådde ekspedisjonen målet.

LES OGSÅ: Himmeljegernes isødeopplevelser gikk rett i hjerterota

LES OGSÅ: Himmeljegerne mot Sydpolen

– Moro å inspirere andre

Tross gjennomsnittlig 20 minusgrader og små og store utfordringer, er brødrene enige om at turen var en opplevelse for livet – og de setter pris på at mange andre også finner inspirasjon og glede i deres eventyr.

– Vi synes turen var ekstremt kul selv, og at vi også kan inspirere andre er veldig moro, sier Lars Martin. Simen nikker bekreftende.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.