Skip to main content

Hilste barnetoget på Skaugum for 65. gang

PÅ TRAPPEN: En blid kronprinsfamilie med kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, Marius, prins Sverre Magnus og kronprins Haakon vinket til barnetoget i Asker. FOTO: KARL BRAANAAS

Presis klokken 08.15 i morges gikk hoveddøren på Skaugum opp. Ut kom landets kronprinsfamilie for å hilse barnetoget for 65. gang.

Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus stilte alle i Asker-bunader, mens kronprinsessen hadde bunad fra Hardanger og Marius Vest-Agder.
Opp med blomster ruslet hånd i hånd to dagferske 8-åringer, Maja Dalen Breisnes Oredam fra Hvalstad skole og Adrian Christopher Sæther Haugan fra Jansløkka.

Sangprinsesse

Vi merket oss at prinsesse Ingrid Alexandra var ivrig på å hilse på begge blomsterbarna etter tur. Hun gjorde også en stor innsats under avsyngingen av "Ja vi elsker".
I talen for dagen la leder av komiteen, Ingvild Tautra Vevatne, stor vekt på Bjørnstjerne Bjørnsons innsats for å få Norge ut av unionen med Sverige.
– Han slåss for en folkefølelse, en oppriktig fedrelandsfølelse i et liberalt samfunn. Bjørnson brukte 17. mai som en kampdag, sa Vevatne.
Hun takket også kronprinsfamilien for at toget fikk komme på besøk også i år og trakk frem kronprinsparets store respekt for et kulturelt mangfold og for annerledeshet.
Historien om da kronprinsfamilien solgte vafler langs Semsveien til inntekt for tv-aksjonen var hun også innom.

Gikk unna

Selve barnetoget brukte 40 minutter på den rojale visitten i år.
Noen episoder dukket det også opp i toget i år. I Heggedal og Blakstad skolekorps sjarmerte noen av musikantene kronprinsessen stort med å ta av seg luene og hilse, nærmest mens de spilte.
Drilltroppen til Arnestad skolekorps var det også flott stil på.
"Gutta På Skaugum" utmerket seg som vanlig med stort trykk i spillet sitt, og en tydelig fornøyd tamburmajor, Heggedals sogneprest Toralf Dehli, kunne snu seg mot sine musikanter og juble etter at en ørliten konsert var avlevert til kronprinsparet.

Tidlig oppe

For den internasjonale pressen er også barnetoget til Skaugum en stor begivenhet. Allerede før klokken 6 på morgenen var de første på plass, nesten så de kunne rukket å bli med på fjøsstellet.
Et team fra Nrk var med inne i huset under de siste forberedelsene til toget, dette for å gjøre opptak til det årlige programmet om kongefamiliens liv.

pererik.hagenbudstikka.no

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.