Skip to main content

Her sykler Jens Stoltenberg som førstemann

Statsminister Jens Stoltenberg var den første som syklet over den nye sykkelbroen ved Lysaker da den ble åpnet tirsdag.

– Det er sikkert ganske mange som lurer på hvorfor en statsminister åpner en liten sykkelbro. Men årsaken er veldig enkel; jeg er veldig for sykkelbroer og sykkelveier, sa statsminister Jens Stoltenberg etter han som førstemann – offisielt – syklet over den 170 meter lange sykkelbroen fra Bærum-siden over til Oslo.

 

SE BILDESERIE FRA ÅPNINGENHER


Og selv om sykkelbroen kostet snaue 40 millioner kroner å bygge, lovet Stoltenberg at satsingen på sykkelfremkommelighet her i landet – og spesielt i tettbebygde strøk som Bærum – skal bli vesentlig bedre.

Folkehelsen

– Sykling er bra for miljøet, det blir mindre forurensing av det, det er bra for bilistene og ikke minst, det er bra for folkehelsen, sa Stoltenberg.

 

ER DU ENIG MED JENS STOLTENBERG?Si din mening


Han hadde byttet ut dressen med en høyreblå (!) treningsjakke og mørkeblå bukse. Sykkelhjelmen var selvfølgelig trygt plassert på hodet da statssjefen trillet gjennom snoren og markerte åpningen av Frank Sætrang broen. Broen er oppkalt etter mannen som drev den legendariske sportsbutikken på Lysaker.
– Jeg husker selv den sykkelbutikken, sa Stoltenberg.

Større sikkerhet

Stoltenberg innrømmet at han ikke sykler så mye som statsminister. Men han er desto mer opptatt av at syklistene etter hvert får et bedre tilbud.
– Det er fortsatt en lang vei å gå før vi er i mål. Men dette er noe vi satser på, sa statsministeren før han satte seg på sykkelen og tråkket inn til statsministerboligen i Parkveien i Oslo.

Fornøyd ordførerkandidat

Ordførerkandidat i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H), var strålende fornøyd med den nye sykkelbroen.
– Fra 2005 til 2009 har antall syklister over Lysaker økt med 67 prosent. Jeg vet at dette vil skape større sikkerhet og trygghet for de bæringene som sykler til jobb. Jeg håper dette vil motivere enda flere bæringer til å sykle, sa Lisbeth Hammer Krog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.