Skip to main content

Her slipper elbilsjåføren unna med skrekken

KONTROLL: Kvinnen som kjørte elbilen til venstre hadde flaks onsdag morgen. Her prøver hun å legge seg inn i ordinært felt.

Mens politioverbetjenten skriver ut et forelegg på 5.500 kroner for kjøring i kollektivfeltet, slipper en elbilsjåfør unna med skrekken.

– Jeg ble litt stresset, sier Asker-kvinnen, som ønsker å være anonym.

Fredag ble det krav om at elbiler må ha minst én passasjer for å kjøre i kollektivfeltet på E18 fra Holmen. Onsdag morgen sto politiet på plass ved Gyssestad for å stoppe de som trosset den nye regelen.

Flere elbilsjåfører fikk hastverk med å legge seg over i ordinært felt da de oppdaget politikontrollen. Asker-kvinnen reagerte sent, og la seg ikke over i riktig felt før etter kontrollen. Hun slapp likevel å punge ut med 5.500 kroner siden politioverbetjenten allerede var opptatt med å gi et forenklet forelegg til en annen elbilsjåfør.

– Jeg hadde ikke fått med meg at det har blitt forbudt å kjøre der, forteller kvinnen.

Politiet antyder at forbudet mot elbiler burde gjelde fra Asker

– Kom litt brått på

Statens vegvesen har satt opp skilt langs den nye strekningen fra Holmen, som forklarer den nye elbil-regelen. Et av skiltene står på broen ved Gyssestad.

– Jeg så plutselig skiltet, og tenkte at det var litt rart at det ikke var satt opp noe ekstra varsling. Det kom litt brått på, men jeg burde kanskje skjønt det siden det var så få biler i kollektivfeltet, forteller kvinnen.

Asker-kvinnen legger ikke skjul på at hun er lettet over å ha sluppet unna, og forteller at hun i fremtiden vil kjøre i det ordinære feltet.

– Jeg har ikke råd til noe annet, så det må jeg bare gjøre, avslutter kvinnen.

SE OVERSIKTEN: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Syv forenklede forelegg

I løpet av 40 minutter ble det skrevet syv forenklede forelegg for kjøring i kollektivfeltet med elbil. Tallet kunne vært betydelig høyere dersom alle som kjørte ulovlig ble stoppet.

– Det er tydeligvis fortsatt mye kjøring i kollektivfeltet, men det er noen som er flinke også, så man skal ikke skjære alle over en kam, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli i trafikkorpset.

BUSSJÅFØR: Burde hatt forbud mot elbiler i kollektivfeltet hele døgnet

Politioverbetjenten har ingen sympati overfor dem som unnskylder seg med at de ikke visste om forbudet.

– Jeg tror det er vanskelig å påberope seg at man ikke har fått med seg dette her. Det skal også være godt skiltet, avslutter Grønli.

I tillegg til de syv forenklede foreleggene, ble en elbilsjåfør også anmeldt for både den ulovlige kjøringen, og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.