Skip to main content

Her samles 18.000 til Norges største spillfestival

SPILLFESTIVAL: Torsdag åpner Norges største spillfestival Gigacon på Telenor Arena.
SPILLFESTIVAL: Torsdag åpner Norges største spillfestival Gigacon på Telenor Arena.

Torsdag samles spillentusiaster fra inn- og utland på Fornebu til datafesten Gigacon.

Norges største dataspillfestival Gigacon holdes for aller første gang i Telenor Arena fra torsdag til og med søndag. 18.000 spill-entusiaster er ventet til datafesten, en satsing til flere millioner kroner. Til nå er det solgt rundt 12.000 billetter.

Her kan du se film fra rigging på Telenor Arena (ekstern lenke)

– Med festivalen ønsker vi å lage et hjem for gamere, og å skape en profesjonell e-sportsarena som Norge mangler, sier organisator for Gigacon, Christian Pettersen.

Han forteller at de ikke har ambisjoner om å konkurrere mot andre LAN/datafester nasjonalt, men ønsker å samarbeide om å bygge opp et e-sportsmiljø i Norge.

– Vi håper Gigacon kan bli et sted der nasjonale finaler i e-sport holdes i fremtiden, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Spiller seg gjennom helgen

Konkurrerer i data

E-sport er et samleord for sportslige konkurranser som utføres på datamaskiner. Under festivalen holdes et LAN der 3.000 deltagere skal spille og konkurrere mot hverandre i dataspill som «League of Legends» og «Counter-strike». Også internasjonale e-sportsutøvere er invitert til festivalen.

– På den måten håper vi at norske deltagere kan hevde seg, sier Pettersen.

I festivalens expo-område kan besøkende også prøve det nyeste innenfor spill, konsoller og hardware.

LES OGSÅ: Håvard (20) er blitt kjendis på YouTube

Nettet måtte forsterkes

Pettersen forteller at det er flere grunner til at datafesten holdes i Telenor Arena.

– Dette er et sted der vi kan ivareta våre deltagere og utøvere på en profesjonell måte. I tillegg er det en av de største arenaene i Oslo-området, sier han.

Det at det ikke har vært et LAN i dette formatet i Telenor Arena tidligere har imidlertid vært en teknisk utfordring.

– For å støtte den enorme dataaktiviteten under festivalen har vi konfigurert et spesialnettverk som skal tåle dataaktiviteten. De er også blitt lagt datanett og ekstra strømforsyning, sier Pettersen.

Under festivalen bidrar 163 frivillige. Et eget team, koordinert av Telenor Arenas sikkerhetsansvarlig, skal passe på deltagernes sikkerhet.

Selv om Gigacon er en datafest, blir det også musikk under festivalen. Dj-ene «Twistex», og «Savant», som opptrådte på Musikkflekken i februar, spiller fredag.

Lørdag kommer artisten «Rootkit», og den internasjonale dubstep-stjernen «Zomboy». Youtube-stjernen «Hotted» fra Tyskland, vil «streame» live under datafesten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.