Skip to main content

Her kommer det enda en dagligvarebutikk

I DAG: Her ser vi Coop Mega til høyre, Rema til venstre og dagens bygg på eiendommen hvor Kiwi skal komme (rød sirkel).

Fra før ligger Rema og Mega like ved hverandre på Bekkestua. Nå kaster også Kiwi seg inn i kampen rett over veien for begge de to dagligvarebutikkene.

Norgesgruppen bekrefter nå at de planlegger å åpne en ny Kiwi-butikk i første etasje når det etter planen blir byggestart til høsten for leiligheter og butikklokaler i krysset Nadderudveien/Jens Rings vei på Bekkestua.

– Når man driver én av Norges største butikker, så er det klart at kjedene vil prøve å legge seg inntil oss. Men de glemmer at de skal hanskes med en av de bedre butikkene også. De skal jammen få konkurranse, lover Rema-kjøpmann Johnny Karlsen hos Rema Signaturgården.

Hans butikk har økt fra 100 millioner kroner i omsetning i 2012 til 165 millioner kroner i omsetning i fjor.

I 2014 ble de kåret til landets beste Rema-butikk.

LES OGSÅ: Uvisse jobbmuligheter etter Rimi-slutt

– God beliggenhet

Styreleder Øistein Brevig Pjaaka i Solligården Næring, et selskap Norgesgruppen Eiendom eier halvparten av, mener at dette er en god beliggenhet for Kiwi.

– Det er mange mennesker som bor og sogner til Bekkestua, så det er marked for en Kiwi-butikk. Vi ser ikke på de to andre dagligvarebutikkene som en ulempe. Vi er vant til å konkurrere, sier Pjaaka.

De vil bruke 18–20 måneder på hele utbyggingen, som vil ha et samlet handelsareal på 3.000 kvadratmeter. En del av dette arealet skal brukes til en dagligvarebutikk.

– Det blir parkering for kundene i en kjeller under butikken, sier han.

Pjaaka påpeker at Norgesgruppen allerede har en nyåpnet Meny-butikk i det nye senteret på Bekkestua.

– Derfor er det naturlig med en lavprisbutikk, sier han.

NYE BYGG: Slik vil leilighetsutbyggingen bli seende ut, med butikker på gateplan. Kiwi blir sannsynligvis én av dem.

LES OGSÅ: Nabokrangel mellom dagligvaregiganter

– De skal ikke ta oss

Remas Johnny Karlsen er ikke veldig bekymret.

– De vil sikkert ta toppene våre i en periode, men vi må bare sørge for å drive enda bedre butikk. Vi har ett mål hver eneste dag, og det er å drive butikken litt bedre enn dagen før. Dette må vi tåle, sier Rema-kjøpmannen.

– Men Kiwi blir en mer direkte konkurrent for dere enn hva Coop Mega er i dag?

– Det kan du si at det er, men Kiwi-butikkene som ligger rundt oss allerede er kanskje en like stor konkurrent. De skal ikke ta oss. Vi har drevet her lenge, og har mye erfaring, fastslår Karlsen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.