Skip to main content

Her kommer de første asylsøkerne

FREMME: Den første bussen med asylsøkere kom til Slottsberget på Dikemark ved 21.45-tiden mandag kveld.

Den første bussen med asylsøkere kom til Dikemark ved 21.45-tiden mandag kveld.

En full buss svingte ned til det nye transittmottaket. Slitne voksne og barn kom ut av bussen med kofferter og bagger, klare for et nytt kapittel i en lang ferd fra hjemlandet.

I bygget på Slottsberget, rett nordøst for Dikemark, var det hektisk aktivitet mandag kveld. Da asylsøkerne kom, var langt fra alle sengene på plass, men madrassene ordner søvn den første natten.

Rommene er enkle, med køyesengplass til fire personer i hvert rom. Stedet har tidligere vært brukt som asylmottak.

– UDI ga tidligere i dag beskjed om at de skulle komme tirsdag, men nå i ettermiddag er det kommet en kontrabeskjed om at flyktningene kommer mandag kveld, opplyste Mona Underdal-Loktu i Refugees Welcome to Asker and Bærum tidlig mandag kveld.

 

HEKTISK: Ved 21-tiden ble sengene montert.

Beskjed om fremskynding

Driftsselskapet Robust Drift AS har fikk dermed kort tid på å få gjort bygget klart for alle de 150 asylsøkerne, og måtte gi opp målet om å ha senger klare til absolutt alle ved ankomst.

– De har gått gjennom et helvete, så nå prøver vi å gjøre det best mulig i stand her før de kommer, sier driftsleder Inese Stiebrina ved transittmottaket.

Budstikka møter henne ved 20.30-tiden mandag kveld. Sammen med sin kollega Børje Bade har hun stått på siden klokken 07 mandag morgen.

– Og i ettermiddag fikk vi plutselig beskjed om at de kommer mandag kveld.  Vi hadde regnet med å kunne bruke hele kvelden og natten på forberedelser, sier Stiebrina.

 

SISTE FORBEREDELSER: Driftsleder Inese Stiebrina jobbet mandag kveld med å gjøre klart transittmottaket på Slottsberget ved Dikemark.

Ansatte og frivillige

– Ja, her er det kaos, bekrefter Bade.

Han og kollega Stiebrina er glad for hjelpen de får fra frivillige i organisasjonen Refugees Welcome to Asker and Bærum. De stilte med masse frivillige som bar senger, madrasser, klær og annet utstyr inn i bygget.

Transittmottaket har inntil videre seks ansatte som skal ha ansvaret for driften.

– Vi skal gi dem senger og mat, det er det viktigste nå, sier Bade.

Ved 20.30-tiden kom varebiler med bl.a. madrasser og senger – altså kort tid før flyktningene kom.

LES OGSÅ:

Oppretter nytt akuttmottak for flyktninger på Dikemark

Russegutter ga 10.000 kr til flyktninger

Refugees Welcome to Asker og Bærum: – Vi vil hjelpe, men slipper ikke til  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.