Skip to main content

Her kan Fido leke fritt

HUNDELIV: Fant (11 mnd) og Balto (11 mnd) lekeslåss mens Marianna Villard, Torunn Anker og Sverre Stocklinger følger nøye med. – Dette hadde de ikke fått lov til utenfor gjerdet, opplyser de. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS
HUNDELIV: Fant (11 mnd) og Balto (11 mnd) lekeslåss mens Marianna Villard, Torunn Anker og Sverre Stocklinger følger nøye med. – Dette hadde de ikke fått lov til utenfor gjerdet, opplyser de. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Etter få dagers drift har den nye hundeparken på Storøyodden på Fornebu blitt et kjærkomment tilbud for både hunder og eierne deres.

Border Collien Balto (11 mnd) og den dansk-svenske gårdshunden Fant (1,5 år) snuser rundt på den delvis snøkledde inngjerdingen ute på Storøyodden.

Med 2,8 mål til disposisjon er det plass nok for både hunder (og eierne) til å hilse på hverandre, løpe om kapp og lekeslåss.

– Dette er et kjempebra tiltak. Her får hundene løpt fra seg og sosialisert med andre, sier Sverre Stockinger.

Han har tatt med seg Balto fra Bekkestua for å sjekke ut inngjerdingen.

– Jungeltelegrafen sa det skulle være bra her og hit kommer vi garantert tilbake, sier han.

LES OGSÅ: Skeptisk til hundeparkene: - Kan fort bli sovepute

En vinn-vinn situasjon

Storøya hundepark ble til etter et initiativ fra Frank Roland i Fornebulandet Vel. Han samlet inn 300 underskrifter for å få i stand dette tilbudet.

Miljødirektoratet satte først ned foten, fordi de mente at det ikke var greit å sette av et så stort område til ett formål. Så skiftet de mening.

Bærum kommune vedtok før jul å sette i gang med arbeidet. Lørdag var hundeparken klar, like før båndtvangen som gjelder fra den 1. april til 20. august.

LES OGSÅ: Får ikke lys i hundeparkene

Ingen kritiske røster

– Tror du denne parken vil føre til at flere holder båndtvangen?

– Det vil nok hjelpe på, men det vil alltid være noen som har hunden løs, sier Torunn Anker.

Hun var fulgt ivrig med på prosessen med å få i stand hundeparken og har forelpig ikke opplevd noen kritiske røster mot inngjerdingen.

LES OGSÅ: - Vi blir truet av hunder og hundeeiere

Kan bli for alltid

– Jeg tror at også de som ikke liker hunder synes det er fint at de kan løpe fritt innenfor gjerdet, sier hun.

Anker håper at kommunen også vil sette opp benker ved inngjerdingen slik at det kan være mulig å få seg en kaffepause mens hundene koser seg.

Om fem år blir hundeparken evaluert og kan deretter bli et permanent tilbud på Storøyodden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.