Skip to main content

Her kan det bli slutt på å få ordnet førerkortet

KAN FORSVINNE: Innen utgangen av 2024 kan denne trafikkstasjonen være nedlagt. FOTO: KARL BRAANAAS

Billingstad trafikkstasjon er blant dem som Statens vegvesen nå vurderer å legge ned.

Om det skjer, vil det opprettes tilbud om tjenester knyttet til førerkort og kjøretøyregistrering i Sandvika eller Asker.

Statens vegvesen legger i dokumentet «Ny tjenesteleveransemodell og tjenestestruktur på TK-området» opp til at dette skal gjennomføres innen 2024.

– Dette er et høringsutkast. Vegdirektøren oppsummerer, bestemmer seg og sender sitt forslag 10. mai, forklarer pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen i en tekstmelding til Budstikka.

Korte avstander

Statens vegvesen har de senere årene hatt fokus på digitalisering og utvikling av selvbetjeningsløsninger, for å oppnå bedre, enklere og mer tilgjengelige tjenester for brukerne.

Når krav til fysisk oppmøte på et tjenestested bortfaller, ønsker Vegvesenet å gjennomgå dagens modell og struktur vurderes for å sikre mest mulig rasjonell og effektiv drift.

Statens vegvesen påpeker at i Oslo-området er avstanden relativt kort mellom trafikkstasjonene, men pågangen på disse stedene er stor og dette er et område med en betydelig befolkningsvekst.

De foreslår derfor små endringer i tjenestetilbudet. De fleste stasjoner vil også i fremtiden ha et volum som tilsier en bemanning på 20–60 personer.

LES OGSÅ: Denne trafikkskolen vil kun ha elbil-elever

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.