Skip to main content

Her gir de ordføreren 750 ting å tenke på

BUNKE: Her overrekker Lars Backer Asker-ordfører Lene Conradi 750 underskrifter for folkeavstemning, flankert av Odd E. Nordengen (t.v.) og Birgit Rande (t.h.).

På kort tid har Folkeaksjonen Bevar Asker samlet inn 750 underskrifter for folkeavstemning.

Onsdag overrakte aksjonsgruppen en bunke underskrifter til Askers ordfører Lene Conradi. 400 med snirklete håndskrift på papir. 350 fra kampanjen på Internett.

De krever at det må holdes folkeavstemning før politikerne skal avgjøre om Asker skal slå seg sammen med en eller flere av nabokommunene.

Vel 2.000 av Askers innbyggere vil bli spurt til råds i en spørreundersøkelse. Det synes aksjonsgruppen er for dårlig.

– Nå forhandler Asker med Røyken og Hurum om sammenslåing. Det vi ønsker, er at kommunen skal legge den fremforhandlede avtalen frem i en folkeavstemning. Det er ingen grunn til å ha avstemning uten at vi vet hva vi skal stemme på, sier Odd E. Nordengen i folkeaksjonens styringsgruppe.

LES OGSÅ:  

Stanger i reglene

Asker-ordføreren tok imot underskriftene i forkant av et av kommunens folkemøter om kommunesammenslåing.

– Jeg vil takke for engasjementet. Det er bra. Jeg kan bekrefte at de folkevalgte ikke er mindre engasjert enn dere, sier Conradi.

Hun opplyser at hun betrakter underskriftene som et såkalt innbyggerforslag, og vil derfor sende dem over til rådmannen.

Akkurat det kan by på problemer for aksjonsgruppen. For i kommuneloven heter det at det ikke kan fremmes innbyggerforslag dersom det sittende kommunestyret allerede har behandlet saken.

I desember i fjor foreslo Miljøpartiet De grønne at Asker skulle holde rådgivende folkeavstemning om kommunesammenslåing. Forslaget ble nedstemt av Høyre, KrF og Ap.

LES OGSÅ: Tapte kampen om folkeavstemning

Har fortsatt troen

Folkeaksjonens leder Lars Backer er likevel optimist.

– Jeg håper resultatene av spørreundersøkelsen vil gi et så klart resultat at kommunestyret ikke vil ta opp forslaget om sammenslåing, sier Backer.

– Men hvorfor er det så ille om Asker skulle slå seg sammen med Røyken og Hurum?

– Man skal ikke endre på noe som fungerer så godt som Asker kommune i dag. Kommunen skaper fellesskapet. Enten vi bor i Vollen, Holmen eller Heggedal, så er det kommunen som gjør oss til askerbøringer, sier Backer.

LES OGSÅ: Kommunesammenslåing: Tyst fra Bærum, men Asker-ordføreren sier litt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.