Skip to main content

Her fikses flomherjet skiløype

SETT MOT NORD: Her planeres traseen i Småvannskløfta, som nå kan kjøres med løypemaskin. Bekken har nå fått et eget og smalere løp (t.v.).

Småvannskløfta i Kjekstadmarka er nå farbar med løypemaskin. Plastnett i en myr rett ved er lagt på vent.

6. august 2016: Voldsom nedbør og flom ødela den trange passasjen mellom de to Småvanna på grensen mellom Asker og Røyken. Store steiner ble flyttet, og siden da har det ikke vært mulig å preparere den populære skiløypa i den såkalte Småvannskløfta i Kjekstadmarka.

For kort tid siden leide Skiforeningen inn en entreprenør, som planerte underlaget med gravemaskin og laget et nytt løp for bekken i kløfta.

Nå er passasjen akkurat så bred at det kan kjøres løypemaskin gjennom. Det har ikke vært mulig tidligere.

– Nå kommer vi frem med løypemaskinen uten problem. Fylkesmannen er dessuten fornøyd med at vi likevel ikke måttet fjerne en stor stein på siden av traseen, sier Lisa Näsholm i Skiforeningen.

Nei til nett i myr

Skiforeningen har også søkt om å forsterke en lokal myrs bæreevne ved å senke ned et såkalt geonett, laget av plast. Det sa Fylkesmannen nei til – og foreslå isteden at det kan legges ned nett av naturlig materiale eller tømmerstokker. Skiforeningen har valgt å legge dette prosjektet på is inntil videre.

– Dette er på vent, opplyser Lisa Näsholm, fagansvarlig for naturforvaltning og klima i foreningen.

Husker du storflommen i 2016? Se bildeserie fra Asker og Bærum her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.