Skip to main content

Her er Remas store raid i Asker og Bærum

KAPRET: Denne butikken skulle bli Coop-butikk, etter at Coop kjøpte opp Ica Norge. Men Rema har sikret seg leiekontrakten, og dermed blir det ikke Coop-butikk likevel. FOTO: ANETTE ANDRESEN
KAPRET: Denne butikken skulle bli Coop-butikk, etter at Coop kjøpte opp Ica Norge. Men Rema har sikret seg leiekontrakten, og dermed blir det ikke Coop-butikk likevel. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Rema har sikret seg hele fem nye butikker i Asker og Bærum foran nesen på Coop.

Aftenposten skriver i dag at Rema har kapret leiekontraktene til Rimi-butikkene på Bærums Verk og Valler foran snuten på Coop, som skulle overta dem etter å ha kjøpt opp Ica Norge. Men dette er ikke de eneste butikkene. Det bekrefter regiondirektør Lasse Erik Moen i Rema overfor Budstikka.

– Det er snakk om ytterligere tre butikker i Asker og Bærum, men det er en del formaliteter som ikke er helt på plass ennå, sier Moen.

Opp 50 prosent

I dag har Rema 10 butikker i Asker og Bærum, så økningen er kraftig.

– Har Rema vært i kontakt med alt som kryper og går av gårdeiere i forbindelse med salget av Ica til Coop?

– Vi tar kontakt med konkurrentenes gårdeiere fra tid til annen, for å sjekke når kontraktene går ut og hvordan det ligger an med fornying av kontraktene. Alle leiekontrakter er jo tidsbegrensede, også våre egne, påpeker Moen.

Han mener dette er noe de gjør hele tiden.

– Men dere har sjekket ekstra nå i forbindelse med eierskiftet i Ica Norge?

– Ja, det er riktig. Vi har nok gjort det nøye nå, sier han.

– God plassering

Han er godt fornøyd med at de har sikret seg Bærums Verk og Valler.

– Vi har allerede butikk i Lommedalen, men det er ikke så veldig nært Bærums Verk, så det er vi ikke engstelige for. Butikkene på Bærums Verk og Valler ligger godt til, mener Moen.

Lederen for franchiseforeningen i Ica, Jan Arild Andersen, karakteriserer i Aftenposten fremgangsmåten som uvanlig aggressiv.

– De ble veldig aktive da avtalen mellom Coop og Ica ble kjent i høst og har ikke bare kontaktet de som har kort tid igjen på leiekontrakten, men også gårdeiere der det gjenstår fire-fem år av kontrakten, sier Andersen til avisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.