Skip to main content

Her er gullsalgene i 2015

Boligprisene steg med 6–8 prosent i Asker og Bærum i 2015. Flere gode salg har bidratt til prisveksten.

Se listen over boligene som gikk mest over takst nederst i artikkelen.

Nyttårsrakettene hadde så vidt rukket å lande før boligåret 2015 ble sparket i gang med et brak. En tomannsbolig i Jarmyrveien på Jar sørget for at både selger og megler kunne putte på seg et godt nyttårsglis, og feire en god start på det nye året. 80 personer på visning og budkrig med fire budgivere sørget til slutt for at boligen gikk 750.000 kroner over takst.

– Vi opplevde et enormt trykk, sier megler Dag-Rune Kristiansen.

LES OGSÅ: Enorm interesse for tomannsbolig

1 million over takst

I februar valfartet 120 personer til visning på en treromsleilighet på Kjørbokollen i Sandvika. Leiligheten med en verditakst på 6 millioner ble annonsert bredt, både på nett og på trykk. Det ga resultater.

– Fem budgivere kjempet en hard kamp om leiligheten. Vinneren la til slutt syv millioner på bordet, noe som er én million over takst, sa Fredrik Morris Michaelsen i Privatmegleren Thøgersen & Partnere.

LES OGSÅ: Hit kom det 120 på visning

Kuppet boligen

Flere boliger som lå ute for salg i 2015 forsvant fra nettet før visningen. Få boliger på markedet fikk nemlig flere boligkjøpere til å kuppe boligen med et bud godt over takst før visning. Budstikka kjenner til flere slike salg, og i Dragveien på Høvik ble en tomannsbolig solgt en halv million over takst på denne måten i mars.

– Det har vært en trend. Normalt anbefaler vi å gjennomføre visninger, men man skal være veldig kald for å si nei til en halv million over takst, sier megler Edvard Chapsang.

LES OGSÅ: Tre solgte boliger og én mill. over takst

Budrunde på 7,5 timer

I Tanumveien på Vøyenenga ble det ingen kupping, men en real budkrig på en enebolig i overgangen februar/mars. To budgivere kjempet i hele 7,5 timer. Vinneren måtte punge ut med 875.000 kroner over takst.

– Selgere på denne type boliger ønsker å selge når det er grønt i hagen og blader på trærne. Jeg anbefalte å selge denne her og nå og fortalte at vi bare kom til å møte større konkurranse ved å vente. Det viste seg jo å være smart, sier Eiendomsmegler Martine Ask i Eiendomsmegler 1 i Sandvika.

LES OGSÅ: Eierne tegnet huset selv - gikk én million over takst

Flere millioner over takst

2015 har også inneholdt boligsalg hvor prisen har steget flere millioner kroner over takst. I Ringstabekkveien på Ringstabekk ble en enebolig solgt for 2,5 millioner kroner over takst i april.

– Akkurat nå går markedet så det griner. Det er helt vanvittig, egentlig. Jeg gjør ikke noe annet enn å jobbe for tiden, sier Heiskel Rødsten i DNB Eiendom.

Et gammelt falleferdig hus på 55 kvadratmeter Nesøya fikk presset budgiverne enda lenger. Huset hadde riktignok en tomt på 5,2 mål, men 3,6 millioner kroner over takst er likevel ganske heftig.

LES OGSÅ: Denne rønna ble solgt for 12,5 millioner kroner

Årets desiderte gullsalg

Salget som virkelig står til gull er nok salget av den 1,6 mål store eiendommen i Frøytunveien. Eiendommen ble kjøpt for 510.000 kroner i 1993 og solgt til utbygger for hele 21 millioner kroner.

– Vi er tre grunneiere som har jobbet sammen om dette siden 2013, og som har solgt samtidig. Det var vi som tok kontakt med Vedal. Etter utbyggingen av senteret, har vi jo bare sett inn i en garasjevegg, forteller

selger Harald Algarheim.

Her er salgstoppen:

Disse boligene sto for de virkelige gullsalgene i 2015.

  1. Formidabel gevinst på skvist Bekkestua-bolig
  2. Denne rønna ble solgt for 12,5 millioner kroner
  3. – Nå setter kjøperne inn støtet
  4. Oppussingsobjekt solgt for 2,3 millioner over takst
  5. Arkitekttegnet enebolig på Høvik gikk én million over takst
  6. Eierne tegner huset selv - gikk en million over takst
  7. Hit kom det over 120 på visning
  8. Høvik-eiendom fikk utbyggere til å grave dypt
  9. Budrunde på 7,5 timer og 875.000 over takst for Vøyenenga-bolig
  10. Enorm interesse for tomannsbolig

Under takst

I forbindelse med en oppsummering av boligåret etter at tredje kvartal var passert, skrev Budstikka i oktober at halvparten av alle boliger i Asker og Bærum så langt hadde blitt solgt for over takst. Det betyr imidlertid at den andre halvparten selges til takst eller under takst.

Det er ikke like lett for media å skrive om konkrete objekter i den delen av markedet, da det er få selgere og meglere som ønsker å fortelle om et salg som gikk til takst eller dårligere enn forventet. Varner-villaen på Nesbru var imidlertid et objekt som vakte stor oppmerksomhet da det ble lagt ut for salg, og da ble også salgssummen kjent. Selgeren måtte godta et salg betydelig under takst.

En markahytte fikk det heller ikke til å svinge i markedet og ble solgt 400.000 kroner under prisantydning.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.