Skip to main content

Her er det syv meglerkontorer på 200 meter

SYVKAMP: Hege Aasheim (DNB), Karna C. Svanemyr (Aktiv), Jan Petter Solberg Hansen (Proa), Guttorm B. Olsen (Eiendomsmegler 1), Erik Steen (Krogsveen), Silje Rindahl Krogstad (Eie) og Anne Hellebostad Causevic (Sem & Johnsen).
SYVKAMP: Hege Aasheim (DNB), Karna C. Svanemyr (Aktiv), Jan Petter Solberg Hansen (Proa), Guttorm B. Olsen (Eiendomsmegler 1), Erik Steen (Krogsveen), Silje Rindahl Krogstad (Eie) og Anne Hellebostad Causevic (Sem & Johnsen).

Bekkestua er eiendomsmeglernes egen honningkrukke. Nå åpner bymeglerne i Sem & Johnsen det syvende salgskontoret på en 210 meters gatestrekning sentrum.

Det er ikke vanskelig å få hjelp til å selge boligen eller å kjøpe en ny, hvis du tar deg en tur langs Gamle Ringeriksvei gjennom Bekkestua.

Der konkurrerer eiendomsmeglerne side om side på gateplan, og de blir stadig flere. Når Sem & Johnsen åpner dørene til sentrums kanskje største kontor med 10 ansatte, blir de den syvende megleren på 210 meter.

LES OGSÅ: – Rotterace for unge meglere

Snittavstand: 30 meter!

Fra DNB Eiendom i sør til Proa Eiendomsmegling i nord er avstanden mellom hvert kontor i snitt 30 meter.

– Vi har meglet boliger i Asker og Bærum lenge, og tar stadig større markedsandeler. Det er derfor vi har valgt å etablere oss på Bekkestua, forteller Vidar Øie Nilsen fra Snarøya og megler Anne Hellebostad Causevic fra Bekkestua i Sem & Johnsen.

– Det er lettere å få tilgang på lokale boliger gjennom fysisk tilstedeværelse med eget kontor.

 

UTFORDRER: Vidar Øie Nilsen og Anne Hellebostad Causevic har høye forventninger til hva Sem & Johnsen kan utrette på Bekkestua.
UTFORDRER: Vidar Øie Nilsen og Anne Hellebostad Causevic har høye forventninger til hva Sem & Johnsen kan utrette på Bekkestua.

LES OGSÅ: Dette kjennetegner boligkjøperne i Asker og Bærum

– Vi leker «stol-leken»

Sem & Johnsen har lenge hatt en posisjon som megler av dyre kysteiendommer i Bærum og Asker, spesielt Snarøya og Nesøya.

– Vi vil fortsatt operere i dette øvre sjiktet, men skal selvsagt megle alle typer boliger fremover. Hovedmarkedet er Bærum, men Asker og Oslo Vest er også interessant, forteller Nilsen.

– Er det plass til så mange som syv forskjellige meglerkontorer på Bekkestua fremover?

– Ja. Det er solgt 1.800 boliger i Østre Bærum det siste året. Markedet er i vekst, ikke minst med utbyggingen på Fornebu.

Samme oppfatning gjør seg gjeldende blant flere av meglerne, som Budstikka har snakket med.

LES OGSÅ: Fare for misbruk av maktposisjon

Stolleken

– Det er ikke spesielt mange meglere på Bekkestua i forhold til markedet, og dessuten er det jo de samme meglerne som rullerer, eller leker «stol-leken», sier Johan Orlin, daglig leder i Aktiv Bærum.

Flere av meglerne som nå skal jobbe for Sem & Johnsen på Bekkestua, er rekruttert fra konkurrenter like ved. Causevic er selv en av dem. Hun har en årrekke bak seg i faget – senest hos naboene i Eie Eiendomsmegling, der hun jobbet fra 2003 og frem til nå.

(Artikkelen fortsetter under kartet. Klikk på husene for info om meglerne)

 

Vil selge 1.360 boliger

Konkurransen øker, og alle Bekkestua-meglerne vil ta sin bit av kaken. En rundspørring Budstikka har gjort, viser at de syv håper å selge om lag 1.360 boliger neste år (se faktaboks). Til sammenligning ble det solgt 1.798 bruktboliger i hele Østre Bærum de siste 12 månedene, ifølge databasen Eiendomsverdi.

Privatmegleren og DNB Eiendom er markedsledere med henholdsvis 21 og 18 prosent, ifølge samme kilde – fulgt av Krogsveen og Eie Eiendomsmegling, begge med 11 prosent.

Sem & Johnsen er nummer fem på listen etter 92 salg. Salgsmålet på 300 bruktboliger i 2016 signaliserer ambisjon om å øke andelen.

– Hvorfor skal nettopp Sem & Johnsen høste en slik suksess?

– Tre av fire som kjøper en familiebolig i Østre Bærum kommer fra en leilighet i Oslo Vest. Det gir oss som Oslo-megler en fordel, så lenge alle meglerne våre samtidig har dypt lokal kunnskap fra Bærum, fordi de bor her eller kommer herfra, mener Øie Nilsen.

Disse eiendomsmeglerne kniver om kundene på Bekkestua  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.