Skip to main content

Her er det slutt for Bekkestuas julegran

FJERNET: Her blir julegranen på torget på Bekkestua fjernet onsdag formiddag.

Julegranen på Bekkestua ble hentet fra Vestmarka i slutten av november. Onsdag formiddag var det slutt på treets tid på torget.

Mannskaper fra kommunen møtte opp med lastebil og motorsag for å fjerne julegranen på Bekkestua onsdag formiddag.

– Vi tar det som regel rundt denne datoen hvert år. 13. dag jul er jo da juletrærne kan tas bort, som regel blir det et par dager etter dette, sier Harald Bøysen i Bærum kommune.

Treet ble Her kommer årets julegran til Asker , og tilhørte Lillian og Vegard Peikli, som eier Gupu gård, fortalte Harald Bøysen i Bærum kommune før julegranen ble tent lørdag 1. desember.

Den andre julegranen i Bærum som kommunen har ansvaret for, i Sandvika, ble også fjernet onsdag.

– Sandvika var først ut, så dro vi til Bekkestua. Det er disse to julegranene det er mest størrelse på, men vi har også noen andre mindre som vi har ansvar for å fjerne, som i Skytterdalen og utenfor Løkketangen, sier Bøysen.

Lyser opp

I Asker sentrum kom julegranen denne julen fra en privat adresse på Høn. Treet raget 16 meter i været, og Her kommer årets julegran til Asker .

– Når vi bruker såpass med tid og ressurser på å få treet på plass, synes jeg det er hyggelig å la det stå til 20. dag jul, sier juletreansvarlig Lars Ivar Løkken i Asker kommune.

– Dessuten lyser det jo opp på mørke dager, legger han til.

LES OGSÅ: Folkehav møtte opp da julegranene ble tent

Men mandag er juletreet historie, da skal både lift og motorsag i sving for å forvandle grantreet til ved.

– Når starter jakten på Askers julegran 2019?

– – Så raskt som mulig, egentlig. Sist sesong fikk jeg kalde føtter når det nærmet seg at vi trengte et tre. Vi fikk to meldinger om mulige julegraner i månedsskiftet oktober/november, som egentlig er på håret fordi vi skal rekke å sende et tre til vennskapkommunen vår på Island, forteller Løkken.

– Men vi reiste ut og sjekket de to trærne, og begge var inntier. Vi rakk å sende til Island også, supplerer Løkken.

Han sier kommunen ønsker tips fra publikum om trær som kan egne seg som julegran både på Island og på torget i Asker, og at disse tipsene kan meddeles Servicetorget etter avdeling for natur og idrett.

Les flere artikler