Skip to main content

Her er det nyeste tilbudet til syklister

Sykkel-p-plassen vil se ut som dette
Sykkel-p-plassen vil se ut som dette

Asker kommune skal bygge innendørs parkering for sykler ved togstasjonen.

Asker kommune satser som sykkelby og nå vil de gjøre det trygt for pendlere og andre å parkere sykkelen sin i sentrum.

Budstikka treffer Simen Korsmo Robertsen mens han leter etter plass til sykkelen på en mer enn overfylt parkering ved Asker stasjon. Korsmo Robertsen ønsker tilbudet velkommen.

- Fint at Asker kommune legger til rette for dem som bruker sykkel og tog, han.

Hva mener du? Si din mening!

Eget skur og plass i p-hus

Kommunen er i ferd med å utarbeide leiekontrakt med Tandberg Eiendom som gjør at sykkelpendlerne får innendørsparkering i p-huset sør for skinnegangen.

I tillegg blir det en noe mindre uteparkering, og i samarbeid med Jernbaneverket skal et lukket sykkelskur etableres på perrongen nærmest sentrum, nær Asker p-hus. Skuret vil gi plass til 50-60 sykler.

Miljøsatsing

- Skal flere velge sykkel som transportmiddel, enten helt til endepunktet for reisen eller til et kollektivknutepunkt, må vi legge forholdene til rette. Innbruddssikker sykkelparkering er viktig for å kunne velge sykkel til stasjonen, sier en av drivkreftene bak prosjektet, trafikkplanlegger i kommunen, Toril Skovli.

Asker kommune ser for seg at sykkel-p-plassene på begge sider av togskinnene skal være klar til bruk i løpet av 2010.

Flere sykkelstativer

Tidligere i år kom det sykkelstativer både ved Vollen brygge og på Gullhella stasjon. De tre siste årene har kommunen foretatt en sykkeltelling i juni i henholdsvis Slemmestadveien, Drammensveien, Billingstadsletta, Røykenveien og Kirkeveien.

Selv om statistikkgrunnlaget er noe tynt, er tendensen helt klar. Det er stadig flere som sykler langs de nevnte strekningene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.