Skip to main content

Her er det ikke blitt asfaltert på 30 år

ETT AV MANGE: Hullene slites frem ett etter ett i Sørskarva. Nå er beboerne Inger Lise Nilsen, Odd Studsrød og Odd Willy Lørstad leie av dårlig kommunalt vedlikehold.
ETT AV MANGE: Hullene slites frem ett etter ett i Sørskarva. Nå er beboerne Inger Lise Nilsen, Odd Studsrød og Odd Willy Lørstad leie av dårlig kommunalt vedlikehold.

Beboerne i Sørskarva i Lommedalen er lei av at veien smuldrer opp uten at kommunen gjør skikkelige tiltak.

– Det ble lappet på noen hull her for et par år siden, og nå er tre-fire nye på gang alt, forteller Odd Willy Lørstad, og trekker på skuldrene.

Sammen med naboene Inger Lise Nilsen og Odd Studsrød er han skuffet over at Bærum kommune ikke gjør noe for å forbedre den kommunale veien, men bare lapper den når nye hull kommer.

LES OGSÅ: Her blir det flere uker med nattlig asfaltarbeid

Flateasfaltering varte ikke lenge

Sørskarva ble anlagt når boligfeltet ble bygget, for over 30 år siden. Siden den gang er det ikke blitt lagt ny asfalt, og for fem år siden sto det så dårlig til at Arbeiderparti-politikeren Lørstad fikk kommunen til å komme på befaring.

Konklusjonen var at det skulle legges nytt dekke på stedet – noe som ble realisert i form av en tynn flateasfaltering, som alt er i ferd med å løses opp.

– Det er nesten ikke asfalt igjen her, det er bare stein med grus rett under, sier Studsrød, og pirker med skotuppen i et av de pågående hullene.

Lørstad har nå bedt kommunen komme på en ny befaring, og ber om at alle hull og flater med tynt asfaltlag blir reparert inntil hele veisystemet asfalteres på nytt.

LES OGSÅ: Asker: Skal asfaltere fattige 3 km i år

– Generelt lav standard

Det er ikke bare i Sørskarva at veien smuldrer opp. I hele området rundt ses både lappede og åpne hull.

Lørstad mener at nivået på veivedlikeholdet i Bærum er lavt generelt – og synes det er synd at det er blitt det han kaller en salderingspost i kommunen.

– Det er mange gode tiltak som konkurrerer om pengene, og det er bra at for eksempel helse og omsorg prioriteres. Men man må ikke la vedlikeholdet av veier forfalle helt, sier Ap-politikeren.

LES OGSÅ: Asfalt på arenaen

Asfalterte for egen regning

I boligfeltet ovenfor Sørskarva ble beboerne til slutt så leie av dårlig vedlikehold fra kommunens side at de la ny asfalt i veien for egen regning – en kostnad på om lag 170 000 kroner, ifølge naboene i Sørskarva.

Lørstad, Nilsen og Studsrød vil si at Sørskarva nok er i dårligst forfatning av veiene i området, da det er den mest trafikkerte.

– I tillegg kjører bilene veldig fort her – så vi ønsker oss gjerne fartsdumper også, legger Lørstad til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.