Skip to main content

Her er de nye skjenkestedene

BENVENUTI: Siri Holen ønsket å tilby sine tapas-spisende gjester et glass italiensk øl eller vin. Nå er bevillingen på plass.

Siri Holen drømte om en liten butikk med italienske delikatesser etter mange år med restaurantdrift. Nå er drømmen oppfylt.

I slutten av september kunne hun åpne dørene til Lille Italia, midt i Asker sentrum.

Der har Holen og hennes italienske ektemann Guiseppe Lo Monaco skapt et lite stykke Italia, med tapas, egen bakst og importerte italienske delikatesser.

I november fikk stedet skjenkebevilling fra kl. 10-20 inne og ute.

– Vi selger tapas, og ønsket å kunne tilby et glass til dem som setter seg ned og spiser tapas hos oss, sier Holen, som er daglig leder ved stedet.

LES OGSÅ: Elvebredden Catering overtar driften på Hvalstrand

Sydlandsk stemning

Lille Italia har seks sitteplasser inne og 12 ute. Enn så lenge står alkoholsalget i null. Men Lo Monaco er overbevist om at bare sommeren kommer, da skal det bli skikkelig sydlandsk stemning på uteserveringen i Strøket.

– Vi har drevet den italienske restauranten i kulturhuset siden 2008, og dette var noe vi hadde lyst til å prøve. Jeg synes vi har blitt veldig godt tatt imot. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, sier Holen.

Planen er at hun skal drive Lille Italia, mens mannen driver Restaurant Glorioso.

– Jeg tror ikke vi klarer så mye mer, ler Holen.

LES OGSÅ: Her åpner ny pub før jul

Store planer på Fornebu

Men Lille Italia er ikke det eneste stedet i Asker og Bærum som nå har fått skjenkebevilling.

Selskapet bak Kokeliko kaffebar på Vøyenenga, Fra Hjertet AS, fikk lov til å servere øl og vin innendørs på dagtid fra oktober av.

På Fornebu har Fardal AS fått både skjenke- og serveringsbevilling til sitt nye konsept Fardal konditoriet, som skal åpne i Rolfsbuktveien over nyttår. Selskapet driver fra før av Fardal bakeriet på Fornebu.

LES OGSÅ: Må jobbe døgnet rundt i desember

Sted for nærmiljøet

– Vi har søkt om skjenkebevilling, men vet ikke helt hva vi vil bruke den til ennå. Tanken er å lage et konditori med et lunsjtilbud. Kanskje et ettermiddagste-konsept. Vi vil nødig konkurrere for hardt med Sjøflyhavna, sier Leif Arne Fardal.

Så langt har de fått inn en konditorovn og et kjølerom til lokalene.

– Vi satser på at det skal bli et sted for nærmiljøet. Det blir ikke mer enn 135 kvadratmeter stort. Det er 5-600 leiligheter like utenfor, som kan være interessert i å kjøpe ferske bakervarer, sier Fardal.

LES OGSÅ: Restaurant-selskap i Sandvika konkurs

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.