Skip to main content

Her er Bærum Høyres topper til kommunevalget

LEDER PROSESS: Høyres Helene Berge Holm leder nominasjonsprosessen i Bærum.

Fornyelse, kontinuitet og mangfold er stikkordene for Bærum Høyres valg av kandidater til kommunevalget. Men først på 15. plass kommer en politiker med innvandrerbakgrunn.

Det viser den enstemmige innstillingen fra nominasjonskomiteen mandag kveld. Komiteen har gjort telefonintervjuer med 70 interesserte personer, og 26 kandidater har vært inne til intervju.

– Vi har lykkes med mangfold når det gjelder kjønn, alder, yrkesbakgrunn og geografi. Men vi skulle veldig gjerne hatt flere med flerkulturell bakgrunn. Det har vi jobbet med, men vi har ikke fått med så mange som vi gjerne skulle, sier leder Helene Berge Holm i nominasjonskomiteen.

LES OGSÅ: Eks-politimann inn på sikker plass i Asker kommunestyre

Omfattende prosess

Hun forteller at de har hatt en omfattende prosess for å blinke ut de beste kandidatene.

– Vi har fått til en fornyelse, samtidig som vi har med oss mange erfarne politikere. påpeker Holm.

Og legger vekt på at de ønsker å trekke frem nye og yngre talenter. Av de 57 på listen, er 39 prosent kvinner.

– Vi har fått til en god bredde, mener hun.

"Nominasjonskomiteen legger frem en enstemming innstilling som vektlegger fornyelse, kontinuitet og mangfold. Et parti og en liste trenger nye tanker og ideer ved hvert valg. Samtidig er det viktig å ha en kontinuitet med etablerte politikere, som har erfaring med Bærum kommunes mange komplekse saker.", skriver komiteen.

 

Her er listen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.