Skip to main content

Her er årets flotteste bygg i Asker

GLADE VINNERE: Administrerende direktør Erling Langeland, arkitekt Tale Øien og markedssjef Anniken Haug. Bak f.v. Stein H. Annexstad, Ragnar Os og Erling Guderud fra byggeskikkutvalget.
GLADE VINNERE: Administrerende direktør Erling Langeland, arkitekt Tale Øien og markedssjef Anniken Haug. Bak f.v. Stein H. Annexstad, Ragnar Os og Erling Guderud fra byggeskikkutvalget.

Med sitt nye portalbygg inn mot Asker sentrum har Oxer-eiendom imponert både fagfolk og politikere i Asker kommune. Slik gir byggeskikkpris.

Lørdag kunne representanter for eiendomsselskapet motta beviset med egen plakett og rosende ord fra byggeskikkutvalget.

Bygningsrådets leder, Stein H. Annexstad, leder utvalget som har med både fagfolk fra administrasjonen og politikere. Asker Panorama var også en kandidat utvalget selv hadde foreslått

.

– I år hadde vi ikke fått inn kandidater på næringsbygg, og det ville vi gjerne ha med.Derfor ble Asker Panorama foreslått av utvalget selv. Men det var ikke noen selvfølge at det skulle vinne årets pris av den grunn, forklarer utvalgslederen.

I alt var det i år 12 kandidater til prisen.

FISKEN TILBAKE :Ørretdam på jobben

Begrunnelsen for årets vinner var byggets forbilledlige utforming som tar var på verdier ved landskap og miljø, samtidig som det er et viktig bygg i Askers regionale næringsklynge.

«Uteområdene er godt tilrettelagt for universell utforming og har vært med på å skape gode «pluss-arealer» for folk i nærområdet som bruker området rundt bygningen til rekreasjon. Bygget har Breeam-klassifisering Excellent», skriver utvalget. (Se hele begrunnelsen nederst i saken, samt hederlig omtale). Det legges videre vekt på den verdi det har som en arena for næringsvekst og senter for nye attraktive arbeidsplasser.

- Betyr mye

– En slik pris betyr mye for oss, ikke minst fordi vi har satset stort i Asker og fortsatt vil gjøre det. Jeg kan love at plaketten skal få en sentral plass ved inngangspartiet der alle lett kan se den, sier administrerende direktør i Oxer Eiendom, Erling Langeland.

– Vi har vært en gruppe med arkitekter som har jobbet med bygget i mange år. Vi har vektlagt å få skapt et solid og moderne bygg med stor fleksibilitet. Og med en rekke fellesfunksjoner som moderne resepsjon, kantine, treningsrom, stor takterrasse og flotte uteområder, forteller sivilarkitekt Tale Øien.

Alt i 2007 ble hun engasjert i byggeplanene. I 2011 kunne de starte byggingen da den første store leietageren Kongsberg-gruppen sa ja til å leie 60 prosent av bygget. Etter hvert har både

– Leietagerne var kanskje litt skeptiske til så store fellesfunksjoner i begynnelsen, men nå er de bare begeistret, forteller markedssjef Annikken Haug.

LES OGSÅ: Kjøper elsykler til ansatte

Askers nye portalbygg er på hele 36.000 kvm. og huser over 1000 ansatte fordelt på en rekke selskaper.

De to eneboligene i «tvillingprosjektet» Vettrebukta 7 A og B fikk utvalgets hederlige omtale. Husene betegnes som to unike arkitektoniske perler som beriker bygningsmiljøet i Asker.

Slik var begrunnelsen fra juryen:

Vinner: Asker Panorama

Begrunnelse:

Byggeskikkprisen 2014 går til Asker Panorama , Drengsrudveien 12

Prisen tildeles  på bakgrunn av prosjektets  forbilledlige utforming , hvor man i særlig grad har ivaretatt verdier i landskap og miljø . Asker Panorama er et nytt landemerke for utviklingen av Asker som regional næringsklynge og  markerer «inngangsportalen» til Asker fra vest.

Prosjektet har store miljøambisjoner bla mht energibruk, grønn mobilitet og miljøriktig materialbruk. Man har tatt vare på Drengsrudbekken som en kvalitet med levende fisk og det hele, og gjenplantet samtlige plantearter man har funnet på tomten i takhager og blomsterbed. Uteområdene er godt tilrettelagt for universell utforming og har  vært med på å skape gode «pluss-arealer» for folk i nærområdet som bruker området rundt bygningen til rekreasjon.

Bygget har Breeam-klassifisering «Excellent» .

Prosjektet bidrar til å heve den allmenne byggeskikk gjennom sitt tydelige fokus på  miljøriktig prosjektering, noe som også er fulgt opp gjennom hele byggefasen.

I tillegg har prosjektet stor verdi for utviklingen av Asker som  arena for næringsvirksomhet, med nye attraktive arbeidsplasser i et lyst, luftig og fremtidsrettet nybygg!

Hederlig omtale: Vettrebukta 7a og B

Begrunnelse:

Et meget sympatisk «tvillingprosjekt» der man har samarbeidet om å ivareta hensyn til landskap og nabolag. Samtidig har man skapt to unike arkitektoniske «perler» som er med på å berike bygningsmiljøet i Asker.

Både prosjektering og utførelse bærer preg av godt faglig arbeid, som har resultert i to eksempler som bør være forbilder man kan strekke seg etter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.