Skip to main content

Her er arbeidene i gang med elvepromenaden

STARTET OPP: Gravearbeidene i forbiondeløse med den nye elvepromenaden fra Kadettangen og opp mot Løkketangen er i gang. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Gravemaskinene er i full gang med grunnarbeidene til den nye elvepromenaden mellom Kadettangen og Løkketangen.

Veier er stengt og asfalt fjernet, trær kuttet ned og veien gravd opp ned mot Sandvikselva. Det ryddes plass til en

De tyngste arbeidene vil foregå fra Kinoveien og ned til Rigmorbyggen, og det vil også bli noe arbeid ved Victoriagården.

Den nye elvepromenaden i Sandvika skal stå klar før sommersesongen 2019, hvis alt går etter planen.

LES OGSÅ: Stenger Sandvika-vei for å bygge ny elvepromenade

Gjerdes inn

Større områder er inngjerdet i forbindelse med arbeidet, og vil ikke være tilgjengelige for publikum. Da blir alternative ferdselsruter skiltet.

De første par ukene er gått med til trefelling og tilrettelegging for tyngre arbeider. Nå er de tyngre arbeidene i gang.

Elvepromenaden er et viktig utviklingsområde for Bærum kommune. Elvepromenaden fra Kadettangen til Løkkehaven skal utvikles med flere møteplasser og bli et hyggelig og trivelig område hvor det blir godt å oppholde seg, både på dag- og kveldstid.

LES OGSÅ: Gjør det fullt og helt

Brygge til 160 millioner

– Vi har blant annet lagt vekt på at det skal være høy kvalitet over materialene som blir brukt. Det gjelder fra gatestein til treverk og beplantning. Vi har også lagt ekstra penger i lysdesignet, har prosjektleder Ole Johan Røstvold sagt til Budstikka tidligere.

Det er entreprenør Steen & Lund som skal utføre arbeidet. Budsjettet er på 135 millioner kroner, men Bærum kommune har tatt høyde for «at det kan dukke opp noen overraskelser underveis» som kan gjøre at prisen blir noe høyere, men forhåpentligvis godt innenfor rammebudsjettet på 160 millioner kroner.

LES OGSÅ: Slik skal Prammen få folk til å velge bort Oslo

Stengte veier

Brambanis vei langs Sandvikselva mellom Rådhusbroen og Rigmorbryggen er steng både for kjørende og gående. Alternativ rute er skiltet fra Sandviksveien.

I tillegg er det en alternativ gangvei fra Rådhustorget gjennom Rådhusparken og langs Sandviksveien. Også her er det satt opp skilt.

LES OGSÅ: Spesialdesigner egne Sandvika-lykter til ny elvepromenade

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.