Skip to main content

Her er aha-kjendisen på tur med Bærums-jentene

Aha-kjendis Magne Furuholmen, og Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke ba russejentene klare seg 24 timer uten alkohol.
Aha-kjendis Magne Furuholmen, og Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke ba russejentene klare seg 24 timer uten alkohol.

Magne Furuholmen og Simen Staalnacke lanserer alkoholfrie partydrinker. Da fikk russebussen «Springfield» gjøre nytten som rullende lanseringsbuss.

En gruppe forfriskende oppvakte russejenter titter ut av russebussen «Springfield». Bak dem følger ett stk. klesdesigner, samt ett stk. aha-medlem.

– Jeg tror ikke jeg har vært på en russebuss på over 20 år, sier Magne Furuholmen.

Mannen med de karakteristiske pilotbrillene smiler og ser bort på mannen kjent for de karakteristiske hodeplaggene - for anledningen i en rødbrun fedora.

LES OGSÅ: Advokater mener Utenriksdepartementet gikk for langt mot russejentene

Sammen har Simen Staalnacke, gründer av Moods of Norway, og Magne Furuholmen  blitt med russejentene fra Bærum ut på rulling. Alkoholfri i forbindelse med at de to kameratene lanserer egne alkoholfrie, men kruttsterke, drinker.

Magne Furuholmen og Simen Staalnacke ba jentene klare seg ett døgn uten alkhol. Selv ble de med på tur i én time. FOTO: PRIVAT

– Vi har gitt dem en utfordring. Et døgn uten alkohol, sier Staalnacke som legger til at de vil dele ut egne korker som russejentene kan henge i russelua ved fullførte 24 timer.

– Det vi håper er at det kan bidra til litt positiv oppmerksomhet. Vi hører mye om russ og fyll, sier Furuholmen som bor på Nesøya.

LES OGSÅ: Russ føler seg trakassert av politiet

– Det er en lang vei fra klær og musikk til alkoholfri mojito og potetgull?

– Ja, og det begynte egentlig som en spøk. Vi kjørte fra bar til bar – alkoholfritt – men opplevde at drinker uten alkohol stort sett ikke var noe digg, sier Furuholmen.

Drikker igjen i morgen

Nå, to år senere, er det altså klart til lansering. Skal man dømme etter stemningen er det mye som tyder på at russejentene fra Bærum er strålende fornøyd.

– Det er utrolig stas at de ikke bare kontaktet oss, men at de også hadde lyst til å bli med oss ut, sier Emilie Bjerke (19).

LES OGSÅ: Var nyforelsket russejente i 1945

Hun, og resten av bussen har tatt en hviledag fra alkoholen, men bedyrer at det ikke legger en demper på stemningen.

– Det er sykt hvor gøy man kan ha det likevel, sier Alexandra Svendsen Belsjø.

– Men du kommer til å drikke igjen i morgen?

– Ja!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.