Skip to main content

Her blir kake-Kate «Årets gründer»

ÅRETS GRÜNDER: Kate Ellefsen fra Grini Hjemmebakeri ble «Årets Gründer». Ordfører Lene Conradi i Asker og Lisbeth Hammer Krog i Bærum delte ut prisen.
ÅRETS GRÜNDER: Kate Ellefsen fra Grini Hjemmebakeri ble «Årets Gründer». Ordfører Lene Conradi i Asker og Lisbeth Hammer Krog i Bærum delte ut prisen.

En glad bakegründer Kate Ellefsen tok torsdag i mot prisen «Årets gründer» under Næringslivsdagen 2017 på Fornebu.

– Det er utrolig gledelig, og betyr veldig mye for meg å få en slik pris, sier Kate Ellefsen.

Det var ordfører Lene Conradi i Asker og ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum som delte ut prisen.

Ellefsen er gründer og daglig leder i Grini Hjemmebakeri. Hun har bokstavelig talt bakt seg sin egen karriere med sine kransekaker og andre kaker.

I juryens begrunnelse for å gi prisen til Ellefsen heter det blant annet : Årets gründer er utdannet kokk og helikopterpilot, men har bakt kransekaker i mange år før hun startet som gründer.

Dette har nå har blitt hennes levebrød, selskapet er i kraftig vekst, samt at kransekaker - som egentlig er sesongvare - har blitt et helårsprodukt.

Dette er "Årets Gründer"  

Elsker å bake

Selv elsker gründeren å bake.

– Min største motivasjon er gleden og lidenskapen i det jeg gjør.

– Det er utrolig hyggelig å se gleden og begeistringen alle våre kunder viser. Både ovenfor meg, Grini og kakene. Det er rett og slett veldig tilfredsstillende. Og alle de gode historiene som jeg blir fortalt, om familietradisjonen, kaker som er med utenlands og om hverdagsritualer der kransekakene er et naturlig innslag. Jeg mener jo at kransekaker passer til enhver anledning, og det er gøy å se at mange er enige med meg, mener hun.

Spesielt i høytidene som 17. mai og jul er det flust med bestillinger til bakeriet.

– På de mest hektiske dagene står det kø utenfor her, sier Ellefsen.

LES OGSÅ: Eks-pilot flyr høyt på kransekakesalg

Kransekaker er kjernen

Kransekakedeig laget helt fra bunnen av i eget bakeri er kjernen i virksomheten.

Av deigen lages både kransekaker og nøtteroser (som nå heter mandelroser), dyppet i sjokolade.

Flere tonn kransekakedeig produseres fra bakeriet.

Alt skjer på Grini gård, der Kate er sjette generasjon som bor. Men hun holder ikke hus der alene; her bor flere familiemedlemmer i flere generasjoner i ulike hus.

Vekst i bakeriet

Og bakeriet kan vise til god vekst.

I 2016 endte omsetningen på 5,1 millioner kroner, opp fra rundt fire millioner kroner i 2015.

Før skatt var overskuddet i fjor på 936.000 kroner, mot 364.000 kroner i 2015.

– Vi har en sunn og god utvikling økonomisk. Det skyldes økt etterspørsel, noe vi er glade for, sier Ellefsen til Budstikka.

Det er totalt 23 ansatte som tilsammen med heltid og deltid, utgjør åtte årsverk.

– Skjer det spennende ting i bakeriet nå?

– Ja. Jeg ønsker å løfte bedriften til et nytt nivå på flere områder. Jeg jobber blant annet med å kommunisere mer digitalt enn før, og jobber også med produktutvikling. Blant annet med emballasje som retter seg mer mot gavesegmentet, sier prisvinneren.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.