Skip to main content

Her ble det bråstopp for brannvesenet

TRANGT: Dette bildet er tatt i krysset Liomveien/Odds vei på Hosle. Brannvesenet måtte snu, da de ikke kom seg forbi den parkerte bilen. Dette er et av en rekke eksempler, ifølge brannmester Sverre Junker. FOTO: BRANNVESENET

Biler som står parkert i småveier gjør at brannvesenet sliter med å komme frem. Nå ber brannmester Sverre Junker folk om å tenke seg om.

Torsdag morgen, forrige uke: Brannvesenet måtte snu og kjøre en omvei, da de nådde frem til krysset Liomveien/Odds vei. Dette fordi en liten, rød bil sto parkert i den trange veien, slik at brannbilen ikke kom seg forbi.

– I dette konkrete tilfellet var vi på befaring, så det fikk ingen dramatiske konsekvenser. Hadde det derimot vært utrykning til en boligbrann kunne følgene blitt adskillig verre, sier Sverre Junker, brannmester og beredskapssjef i Asker og Bærum brannvesen.

Brannvesenet gikk også ut for knappe to uker siden og Trangt om plassen for brannvesenet.

LES OGSÅ: Sovnet fra pizzaen - vekket av brannvesenet 

Skjer ofte

Tilfellet er alt annet enn unikt. Jevnlig oppstår det situasjoner der brannbilene sliter med å komme frem – eller i verste fall ikke kommer frem i det hele tatt. En brannbil trenger nemlig tre meter veibredde.

På spørsmål om omfanget av problemet, svarer Junker:

– Vi opplever ofte problemer med å komme frem i småveier på grunn av biler som tår parkert i veien. Vi pleier å legge en lapp på ruten, med en høflig henstilling om at bilisten tenker på at vedkommende ikke hindrer fremkommeligheten for utrykningskjøretøy, renovasjonsbiler og lignende, når de parkerer i trange veier, sier Junker.

LES OGSÅ: Bærum vil ikke ta regningen

BUDSTIKKA MENER: Et spørsmål om kostnadsfordeling

Brannmesteren understreker at han ikke vil overdramatisere situasjonen. Brannvesenet i Asker og Bærum har ingen eksempler på situasjoner hvor uvettig parkering har fått alvorlige konsekvenser for slukningsarbeidet.

– Problemet er at folk ofte ikke tenker over hvordan de parkerer, sier Junker.

LES OGSÅ: Politiet: – Jonas (17) avverget en større brann 

Dette kan du gjøre

Brannvesenets beredskapssjef har disse konkrete rådene til folk:

  • Tenk deg om før du parkerer i trange veier og gater. Liv og helse kan stå på spill dersom din bil sperrer veien.
  • Pass på at trær, busker og hekker ikke vokser ut i veien og hindrer fremkommelighet og oversikt om sommeren.
  • Sørg for at veien er måkt og strødd vinterstid.
  • Påse at husnummeret på boligen er synlig fra veien. Brannvesenet slukker ikke bare branner, de bistår også ambulansetjenesten ved behov for f.eks. hjertestart.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.