Skip to main content

Hentet kniv etter skole-krangel

PÅGREPET: Bleiker-eleven ble pågrepet av politiet på vei tilbake til skolen. Da hadde han med seg kniv. FOTO: KARL BRAANAAS

Etter å ha kranglet med rektor og lærer, reiste eleven ved Bleiker videregående hjem for å hente en kniv.

På vei til tilbake til skolen ble eleven stanset av politiet. De hadde fått tips om at eleven hadde hentet kniven, og var på vei tilbake til skolen.

Eleven ble deretter pågrepet.

– Han ble avhørt, og deretter dimittert. Politiet har hatt oppfølgingsmøte med elev, rektor og lærer, opplyser politiadvokat Pia Sofie Nielsen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Hendelsen fant sted onsdag formiddag.

LES OGSÅ: Velger etter skolenes rykte

Hett møte

Etter det politiet har fått opplyst, hadde eleven tidligere samme dag hatt et møte med rektor og lærer. Under dette møtet skal det ha oppstått en uoverensstemmelse.

Deretter kjørte eleven hjem for å hente kniven.

– Vårt arbeid nå er å komme frem til hva som vil være den riktige reaksjonen overfor eleven. Det vil skje i samarbeid med skolen, sier Nielsen.

LES MER: Disse skolene er mest populære

– Alvorlig hendelse

Skolens rektor Anton Bueie bestrider fremstillingen politiet har gitt Budstikka. Han ønsker derimot ikke å opplyse hva han mener egentlig skjedde.

– Det var en alvorlig hendelse. Skolen og eleven har ordnet opp i forholdet oss imellom. Vi er ferdige med saken, sier Bueie.

Han opplyser at han personlig aldri kjente seg truet. Torsdag formiddag gikk det likevel vekter i gangene på Bleiker videregående skole.

– Det ligger i skolens beredskapsplan. Ordningen med vekter ble avblåst tidlig torsdag formiddag, sier Bueie.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.