Skip to main content

Henrik snudde tøff oppvekst til millionbutikk

KAMERATER: Gründeren i Eplehjelp, Henrik Ruud (nærmest), snakker med Herman Kviseth Halvorsen på Skype fra Edinburgh – sammen med Ludwig Oliver Gjendemsjø (f.v.), Martin Fossedal, Magnus Mysen og Haakon Bakker. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS
KAMERATER: Gründeren i Eplehjelp, Henrik Ruud (nærmest), snakker med Herman Kviseth Halvorsen på Skype fra Edinburgh – sammen med Ludwig Oliver Gjendemsjø (f.v.), Martin Fossedal, Magnus Mysen og Haakon Bakker. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Henrik Ruud flyktet fra den tøffe hverdagen i skolegården til dataspillenes virtuelle verden. I dag er 23-åringen fra Jar en vellykket gründer med millionomsetning og åtte ansatte.

– Jeg hadde en tøff oppvekst med mye mobbing, dataspill og dårlige resultater på skolen. Rødt hår, briller og regulering gjorde vel ikke utgangspunktet mindre krevende, smiler Henrik Ruud i dag.

Den unge gründeren bak Eplehjelp AS og de åtte medarbeiderne hans, fem av dem fra Asker og Bærum, solgte kurs og supporttjenester til norske Apple-brukere for 1,8 millioner kroner i fjor. I år sikter de mot minst 5 millioner.

– Vi har over 4.000 kunder, og 40.000 er innom hjemmesiden vår hver måned. Vi har også hatt fem live-webseminarer med drøyt 5.000 påmeldte. En søndag kveld var det 1.500 som så oss live. Det er jeg ganske stolt av, sier Henrik.

LES OGSÅ: Millionsalg og kurs-lansering i USA

– Jeg ville hevde meg

Han har ikke vært like stolt bestandig. Mobbehverdagen på barne- og ungdomsskolen fikk ham til å søke tilflukt i dataspillenes digitale virkelighet.

– Har man det tøft, så er det en ganske trygg og god boble å flykte inn i, for der er det ingen som dømmer deg. Du får mange nye venner, bygger deg selv og trener opp evnene dine, forteller Henrik.

– Tror du tiden som «gamer» hatt betydning for gründerkarrieren din?

– Det har nok hatt mye å si. Mobbingen og dataspillingen ga meg en traumatisk ungdomstid, som gjorde meg sterk og ga meg et ekstra gir. Jeg utviklet et behov for å hevde meg og bevise at jeg var noe mer. Vendepunktet kom da jeg flyttet til Sveits i 10. klasse, og begynte på Oslo Private Gymnasium – ikke det naturlige valget Eikeli – året etter. Et helt nytt liv.

Henrik fikk sin første Mac som 13-åring, og jobbet med web og IT parallelt med skolegangen – helt inn i bachelorstudiet på BI. Der møtte han Martin Fossedal, som ble en nær samarbeidspartner – og førstemann ansatt i Eplehjelp.

LES OGSÅ: Bærumsjenter har braksuksess med basisklær

 

STERK: – Mobbingen og dataspillingen ga meg en traumatisk ungdomstid, som gjorde meg sterk, forteller Henrik Ruud.
STERK: – Mobbingen og dataspillingen ga meg en traumatisk ungdomstid, som gjorde meg sterk, forteller Henrik Ruud.

Kamerater dag og kveld

Henrik var kursansvarlig hos Apple-forhandleren Humac, der Eplehjelp-ideen ble født.

– Folk mangler grunnleggende kunnskap og forståelse for teknologien i Apples produkter, så jeg laget en nettside med gratis tips.

Siden ble en stor suksess, og ballen begynte å rulle. I 2012 ble Eplehjelp AS etablert, og året etter ble de første betalte nettkursene og supporttjenesten lansert. Da Humac ble kjøpt opp av Eplehuset, sluttet Henrik – og da ble det fart i gründerforetaket.

– Vi ansatte flere medarbeidere og jobbet fantastisk sammen. 10–14 timer hver dag og kveld. Det er hardt og utfordrende, men veldig gøy og givende, forteller Henrik og kollegene.

LES OGSÅ: Gründer Claus (34) har investert 1 million og satser alt for å lykkes

Dette er gutta i Eplehjelp  

Kameratgjeng

De ni guttene føler seg like mye som en kameratgjeng.

– Vi trener sammen og har en fin balanse mellom spøk og alvor. Det er utrolig morsomt å være gründere. Ingen forteller oss hva vi skal gjøre, det bestemmer vi selv. Vi prøver, feiler og får stadig nye aha-opplevelser. Det er utrolig lærerikt.

– Og hva er målet?

– Det er å ha det gøy sammen og bygge et sterkt selskap, slik at vi når drømmen om å skape glade Apple-brukere over hele verden.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.