Ved 21-tiden lørdag kveld fikk politiet melding om at seks fulle menn raste rundt på golfbanen i Høgåsveien i Asker i små hvite golfbiler og på en firehjuling.

Gjengen skal ikke ha vært opptatt golfspillet finesser, men av små motoriserte kjørtøyers muligheter.

- Vi dro til stedet, men da vi kom til golfbanen hadde mennene stukket fra klubbhuset. Etter litt leting fant politipatruljen frem til noen av de mistenkte, forteller operasjonsleder Christian Engeseth ved Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Bilbrann på E16 - kjøretøy totalskadet

Vitne plukket ut sjåfør

To av dem som ble pågrepet ble plukket ut av personen som meldte gjengen til politiet. Vedkommende skal ha pekt ut hvem som hadde kjørt.

- En person ble da kjørt til legevakten for en utvidet promilletest, mens en annen ble tatt med til arresten i Oslo på grunn av ordensforstyrrelse, forteller Engeseth.

Begge herrene som ble tatt med av politiet er i 20-årene.

Asker Golfklubb er en 18 hulls bane som ligger langs Finnsrud, Brennsrud og Hogstadvannene og er anlagt på historisk grunn som har vært i bruk til jakt og jordbruk fra ca. 5000 år f.Kr.

LES OGSÅ: Ugle stanset trafikken på E16 

Full på E18

Ved 01.15 tiden natt til søndag ble en person stoppet i en bil ved Holmen på E18. Det viste seg at mannen i 30-årene var beruset.

- Han ble tatt med inn for en utvidet promilletest. Bilen som sto ved avkjøringen til Holmen ble plukket opp av en bergingsbil og fjernet fra kjørebanen, forteller operasjonsleder Christian Engeseth.