Tyvenes og promillekjørernes natt

Også i natt var det flere som holdt politiet opptatte.

Også i natt var det flere som holdt politiet opptatte. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Asker og Bærums-politiet har hatt mye å henge fingrene i natt til søndag.

DEL

Tyveriraiden begynte da en mindreårig asylsøker ble tatt for naskeri på Sandvika Storsenter lørdag ettermiddag.Neste tyv var litt mer ambisiøs, da han brøt seg inn i en garasje på Vøyenenga.

– Det ble stjålet en Harley Davidson motorsykkel type Fatboy, forteller operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Arild Bakken.

LES: Tenåringer skal ha stjålet luksusbiler for over 4 mill.

En patrulje kjørte rundt i område på jakt etter sykkelen, men uten hell.

Få timer senere får politiet ny tyverimelding. En vennegjeng tok en mann på fersk gjerning, mens han tok mobiltelefon samt diverse andre gjenstander fra melderens hytte på Langåra.

– Tyven, som fremsto som østeuropeisk, stakk av fra stedet. Vi hadde ikke kapasitet til å dra over til øya, opplyser Bakken.

Ulydig sjåfør

Men det var ikke bare tyvene som holdt politiet opptatt i natt. Noen valgte å sette seg bak rattet, når de absolutt ikke hadde noe der å gjøre.

Nattens første ulydige sjåfør ble tatt like etter midnatt ved Shell på Bærums Verk.

– Vi fikk melding om en mulig ruset sjåfør. En patrulje fikk kontakt med sjåføren, som hverken virket beruset eller ruset. Mannen i 40-årene hadde derimot ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for dette, forteller operasjonslederen.

LES: Kjørte moped i marihuana-rus

Busskur og grøftefyll

De tre ungdommene som kjørte en bil i grøfta i Vestre Vei på Nesøya, hadde derimot drukket langt over den lovlige grensen. Da politiet kom til stedet, forsøkte de tre guttene å få bilen sin opp igjen.

– En mann på 18 år, uten gyldig førerkort erkjente å ha kjørt bilen i grøfta. En av kameratene har forsøkt å kjøre bilen opp igjen. Begge blåste til langt over lovlig verdi, konstaterer Bakken.

Begge gutta blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, og ble fraktet til legevakten for blodprøve. Den siste kameraten, en 19 år gammel bæring, hadde heller ikke gyldig førerkort.

LES OGSÅ: Færre tatt i promillekontroller

Samtidig som gutta kjører i grøfta, kjører en 20 år gammel jente inn i et busskur på Bekkestua. Kvinnen hadde også for høy promille til å lovlig kjøre bilen.

– Både jenta og en passasjer ble tatt med av patruljen til legevakten for en sjekk. Det ble kun skader på et autovern og på bilen, forteller operasjonsleder Arild Bakken.

LES FLERE SAKER I HENDELSESLOGGEN

Artikkeltags