Beboeren i leiligheten, en 80 år gammel mann, ble påført livstruende skader.

– Han ble kjørt rett til Ullevål sykehus, der han nå får behandling for omfattende brannskader. Det uvisst om han overlever, sier politiets operasjonsleder Jørgen Jacobsen.

Mannens pårørende er varslet, opplyser Jacobsen. Leiligheten det begynte å brenne i, er en del av et leilighetskompleks for eldre. Komplekset ligger i Claude Monets allé i Sandvika.

Den andre personen som ble skadet, er en av de ansatte i boligkomplekset. Vedkommende, som ble påført mindre alvorlige røykskader, behandles på Bærum sykehus.

Rullestol kan ha tatt fyr

Brannvesenet var på stedet med seks biler etter at det ble meldt om røykutvikling på stedet. Ifølge operasjonsleder Jacobsen ser det ut til at brannen kan ha begynt i mannens elektriske rullestol.

– Hvorfor den begynte å brenne, er imidlertid uvisst. Leiligheten er nå forseglet, og vi håper at tekniske undersøkelser kan gi svaret, sier Jacobsen.

Politiets teknikere begynner trolig arbeidet på stedet tirsdag. Politiet vet heller ikke om mannen satt i rullestolen da det begynte å brenne.

Evakuert

Leiligheten ligger i tredje etasje. Brannen begrenset seg til denne ene leiligheten, som ikke skal være totalskadet. Leiligheter i bygårdens andre og tredje etasje ble imidlertid evakuert, opplyser politiet.

Politiet og brannvesenet meldte om brannen ved 15.15-tiden. Brannen ble rapportert som slukket cirka klokken 15.30.

SE OGSÅ: Disse mistet livet i branner fra 2003–2013

Les flere saker i hendelsesloggen.