- Vi skal se om vi kjenner igjen de to ranerne. Derfor har vi tatt ut overvåkningsbilder, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet.

Han forteller samtidig at det ikke er overvåkningskameraer utenfor butikken. De nærmeste overvåkningskameraene står på Sandvika stasjon, og politiet vil muligens sjekke bilder fra disse i jakten på ranerne.

- Foreløpig har vi lite konkret å gå etter. Det er over to timer siden ranet ble gjennomført, så akkurat nå avventer vi litt, sier Iversen.

Snekkerbukser og støvmasker

Ranet av Gullsmed Hellman i Sandvikas gågate skjedde klokken 09.42 mandag morgen, men politiet fikk melding om hendelsen drøyt 20 minutter senere fordi ranerne stripset fast de ansattte i butikken.

Ranerne skal ifølge politiet ha kommet inn gjennom hovedinngangen til gullsmeden. Begge gjerningspersonene skal ha vært iført malerbukser/snekkerbukser og hatt støvmasker foran ansiktet.

(artikkelen fortsetter under videovinduet):

Mennene truet betjeningen med pistol. Det er foreløpig uvisst hva ranerne fikk med seg.

- Vi har ganske vage beskrivelser av gjerningspersonene og hvordan de har forlatt stedet. Vi vet ikke hvilken retning de har tatt og om de eventuelt har stukket av i bil, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

- En person er beskrevet som mørk i huden og av afrikansk opprinnelse. Den andre personen er beskrevet som noe lysere i huden, sier operasjonsleder Iversen.

Politiet ønsker tips på telefon 02800.

Les flere nyheter i hendelsesloggen