Ulykken skjedde ved Sjøholmen maritime senter (se kart) onsdag ettermiddag, under en tur i regi av skolefritidsordningen (SFO) på Løkeberg skole.

De fire elevene, alle gutter, fikk et slags pulver i øynene og ble alle påført skader i øynene. For tre av dem er skadene alvorlige, ifølge Drammen sykehus.

Pulveret skal ha vært etsende.

– Etter hva jeg har fått opplyst, skjedde dette som følge av en ulykke med selvvarmende beholder for kakao. Guttene fikk et slags pulver i øynene, sier rektor Hilde Mørk Jansson ved Løkeberg skole i Bærum kommune.

Skolen har selv lagt ut informasjon om ulykken på sine nettsider.

Norgesgruppen, som selger kakaoen, valgte torsdag ettermiddag å stanse salget av Hot Booster gjennom sine butikker.

Sammen med foreldrene

Etter hva Budstikka erfarer skal beholderen med kakao, en slags «Rett i koppen»-type, ha eksplodert.

Ifølge Jansson ble guttene først kjørt til legevakten på Bærum sykehus. Derfra ble de sendt videre til øyeavdelingen på Drammen sykehus, der tre av dem fortsatt er innlagt.

– De er inne til undersøkelser og behandling. De er i trygge hender, og foreldrene deres er sammen med dem, sier hun.

Flere andre elever var vitner til ulykken. Rektor Hilde Mørk Jansson oppfordret onsdag – i en sms til alle foreldre på skolens 4. trinn – å snakke med barna om det som skjedde.

Kan få nedsatt syn

To av guttene er torsdag kveld fortsatt innlagt på Drammen sykehus, de to andre er utskrevet , men må komme til kontroll fredag.

Torsdag formiddag var fortsatt tre av dem på sykehuset, opplyste kommunikasjonsrådgiver Lena Skotland ved Vestre Viken Helseforetak.

– Disse tre har pådratt seg alvorlig øyeskade, noe som kan føre til nedsatt syn. De følges nå opp tett med tanke på å minimere skadene, sier Skotland.

Hun kan ikke si hvor lenge guttene vil være innlagt på sykehuset. Den fjerde gutten kunne reise hjem samme dag.

– Han har ikke skader av betydning, sier Skotland.

Rektor Hilde Mørk Jansson opplyser at hun vet hva slags kakaoboks det er snakk om, og at skolens ledelse vil kontakte produsenten/importøren med tanke på å få svar på hva som skjedde.

Les flere nyheter i hendelsesloggen