Over 70 tatt med narkotika på «Sensation»

HOUSEPARTY: Det var 22.000 som svingte seg på housefesten Sensation – The Ocean of White på Telenor Arena. FOTO: ANETTE ANDRESEN

HOUSEPARTY: Det var 22.000 som svingte seg på housefesten Sensation – The Ocean of White på Telenor Arena. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mellom 70 og 80 personer ble tatt for narkotika, 14 personer har vært innom arresten, rundt 25 ble sendt til legevakten.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Det er noen av punktene i politiets oppsummering etter nattens housefest for 22.000 på Telenor Arena på Fornebu.

Les også: 22.000 danset hele natten på "Sensation"

Del

- God stemning inne

- Det var stort sett god stemning inne i hallen, men mange til dels svært fulle og rusede personer. Det ble skrevet ut litt i overkant av 70 forelegg for bruk og besittelse av narkotika.

- Noen flere blir skrevet etter hvert som alle anmeldelser er ferdig og blodprøver analysert. Totalt vil det trolig bli nærmere 80 forelegg, opplyser operasjonsleder Magne Olsvoll i politiet.

Asker og Bærums-politiet hadde før lørdagens arrangement varslet høy beredskap og strenge reaksjoner, og dagen før gigantfesten i Telenor Arena ble åtte personer pågrepet på Radisson-hotellet på Fornebu.

BUDSTIKKA-LESER: "80 av 22.000, det synes jeg er et bra tall, det viser en mengde ungdommer som tar et fornuftig valg." Hva mener du? Si din mening!

Vold mot politiet

Dørene åpnet klokken 18, og dansefesten varte fra klokken 19 lørdag til 03 natt til søndag.

Se bildeserien: Sensation - dansefest for 22.000

- 14 personer har vært innom, eller er i arresten nå. Flere overstadig berusede ble tatt med og er undersøkt av lege. De blir her til de er i stand til å ta vare på seg selv. To personer er blitt pågrepet, og sitter i arresten, anmeldt for vold mot politet, skriver Olsvoll i sin rapport.

BUDSTIKKA-LESER PÅ FACEBOOK: "Hadde Politiet ransaket alle i Kollen hadde tallene vært verre"

(Artikkelen fortsetter under videoen:)

 

En del har sittet i arresten fordi de nektet å etterkomme pålegg fra politiet om å fjerne seg fra arenaen.

- Det er meldt om en del skadeverk inne på arenaen, og en person er pågrepet for skadeverk på en bil på utsiden, fortsetter Olsvoll.

Sendt til legevakt

 Helsepersonell har behandlet en rekke personer i eget telt ved Telenor Arena.

- Politiet er kjent med at rundt 25 personer er sendt derfra med taxi til legevakten for videre behandling.

Legevakten på Bærum sykehus var forberedt med en ekstra lege og en ekstra sykepleier.

- Det har vært en del innom, men med den ekstra bemanningen var det helt håndterbart, sier kommunikasjonsrådgiver Birgitte Bøen i Vestre Viken.

Solgte Paracet som ecstasy

Tre polakker sitter i arresten. De ble pågrepet mens de var i ferd med å selge Paracet-tabletter som ectasy.

 - Enkelte skal ha betalt 700 kroner for en slik "ecstasy", bemerker Olsvoll.

Fornøyd med trafikken

Trafikkavviklingen er alltid et spenningsmoment rundt store arrangementer på Fornebu, men det er nå lenge siden det har vært kaotiske tilstander som etter AC/DC-konserten, den aller første på arenaen.

Ekstra busser og ekstra drosjekapasitet sørget for fin flyt.

- Trafikkavviklingen rundt Telenor Arena har vært veldig bra, konkluderer Olsvoll.

- Noe krangling og knuffing i køen etter festen var slutt, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser, opplyser Olsvoll.

Hva mener du? Si din mening!

Olsvoll oppsummerer kvelden slik:

- Det er gått greit, kanskje. Vi har fått blandede tilbakemeldinger. Det var mye folk og til dels kaotiske tilstander, men alle er kommet fra det med livet i behold, sier han til NTB.

Det har ikke lyktes Budstikka å få arrangørene til å kommentere tallene fra politiet i morgentimene søndag. I en pressemelding gjengitt på VG Nett sier Martin Thomsen i Sensation følgende: 

- Vi har fått en fantastisk mottakelse i Norge. Billettsalget har gått jevnt og trutt siden det startet i januar. I forrige uke hadde vi nesten 2.000 billetter igjen, men etter en strålende uke ble den siste billetten solgt for bare noen timer siden.

 

Artikkeltags