Skip to main content

Helte 10 liter kokende vann over medfange på Ila

ÅSTED: Hendelsen som nå har endt i drapstiltale skjedde på Ila fengsel og forvaringsanstalt i august 2011.
ÅSTED: Hendelsen som nå har endt i drapstiltale skjedde på Ila fengsel og forvaringsanstalt i august 2011.

Like over påske starter rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for drapsforsøk på en annen innsatt ved Ila fengsel.

Ifølge tiltalen skal mannen, som allerede soner en forvaringsdom, «ha forsøkt å drepe en annen innsatt ved å helle rundt 10 liter kokende vann over NN».

Statsadvokaten mener at drapsforsøket var overveid, men at 39-åringen ikke ble drapsmann fordi offeret ble fraktet raskt til sykehus og behandlet for de omfattende skadene.

Mannen som ble skåldet, fikk forbrenningsskader på 27 prosent av kroppen.

– Ved at det er tatt ut tiltalte på drapsforsøk sier det noe om hvor alvorlig denne saken er, sier statsadvokat Torunn Gran til Budstikka.

Det er hun som er aktor i saken når den starter i Asker og Bærum tingrett i begynnelsen av april.

Kastet avføring og urin

I tillegg til drapsforsøket er 39-åringen av afrikansk opprinnelse tiltalt for trusler og vold mot offentlig tjenestemann.

Ved ett tilfelle skal han ha truet en kvinnelig fengselsbetjent med at «jeg adlyder ikke ordre fra kvinner, jeg dreper deg i løpet av to sekunder» da hun ba ham roe seg under matserveringen.

En måned før denne episoden ble en hjelpepleier på Dikemark sykehus også utsatt for mannens vrede. Ifølge tiltalen skal 39-åringen bannet og slått hardt med knyttet neve inn i den andre hånden mens han sa noe i retning av «jeg vil finne et tidspunkt og da vil du måtte ta konsekvensene».

Les mer om Asker og Bærum tingrett | Ila fengsel og forvaringsanstalt

Samme dag kastet han avføring og urin i ansiktet til en annen hjelpepleier på Dikemark.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter det som står i tiltalen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier mannens forsvar Brynjar Meling.

Statsadvokat Torunn Gran har lagt ned påstand om forvaring med en tidsramme på 15 år i saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.