Skip to main content

Helsestasjonveteran mottok hederspris

Mildrid Stien mottok hedersprisen fra Sex og samfunn for hennes arbeid med ungdom i Asker.
Foto: Sex og samfunn

Mildrid Stien fra Asker mottok hedersprisen fra Sex og samfunn under årets HFU-dager.

Sex og samfunn er en organisasjon som jobber for unges seksuelle helse. Hvert år de siste fire årene har organisasjonen arrangert HFU-dagene (Helsestasjon for ungdom), hvor ansatte ved helsestasjoner for ungdom over hele landet kommer for å delta.

– Dette er ikke en gruppe det blir snakket nok om, synes vi. De er så viktig for ungdommen, sier daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.

Fikk hederspris

Mildrid Stien fra Asker har jobbet på helsestasjonen i Asker i 26 år, og startet i 2000 opp helsestasjon for gutter, for å vise at de har noen som bryr seg om dem. Torsdag mottok hun Sex og samfunns hederspris, til stor jubel i salen.

– Det var helt uventet, og så sterkt, sier Stien til Budstikka. 

Hun forteller at dette ikke hadde vært mulig uten fantastiske kollegaer og ledere, som har turt og har ønsket å gjøre ting.

Mildrid Stien mottok hedersprisen til Sex og samfunn. Her avbildet sammen med Medisinskfaglig ansvarlig lege i Sex og samfunn, Marius Johansen.
Foto: Sex og samfunn

– Jeg er både ydmyk og utrolig rørt, sier hun. 

Til julen skal Stien pensjonere seg, og når hun ikke får vært med på arbeidet i Asker kommune selv, håper hun at fokuset på gutters ve og vel vil fortsette. 

– Jeg håper kommunen får til et tverrfaglig samarbeid med lærere, helsesykepleiere og barnehageansatte. Jeg drømmer om at vi kan jobbe sammen for å prøve å nå flere gutter, og gi dem mer mestringsfølelse, slik at de ikke faller ut, sier hun.

Skilte seg ut

Før HFU-dagene sendte Sex og samfunn ut en melding til de forskjellige helsestasjonene i landet, hvor de ba ansatte om å nominere kandidater til hedersprisen.

Det forteller Røsok.

– Det kom inn mange gode forslag, men Mildrid skilte seg ut i forhold til hvordan hun var beskrevet i sin nominasjon.

Røsok sier at de som har jobbet med Mildrid forteller om et utrolig engasjement. Hun er tydelig, modig og blir lyttet til.

– Etter over 26 år i Asker, har hun fortsatt en stemme som blir hørt, selv om hun går ut i pensjon neste år. Hun har et stort hjerte for gutters psykiske og seksuelle helse. Mildrid har drevet pionérarbeid og stått på i alle de årene hun har holdt på, forteller den daglige lederen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.