Åpnet gratis helsetilbud for gutter

Nå i ettermiddag, torsdag, åpner Helsestasjonen for gutter, et nytt ukentlig tilbud i Sandvika.

DEL

- Vi vet at gutter i mindre grad enn jenter oppsøker helsetjenesten og håper dette tilbudet vil hjelpe, sier helsesøster Laila Huse Skoglund som vil stille på den nye Helsestasjonen for gutter sammen med en mannlig lege i ettermiddag og hver torsdag fremover.

Helsestasjon for gutter etableres etter ønske fra politikere og Ungdomsrådet i Bærum etter at Asker har hatt tilbudet i mange år. Stasjonen holder til på samme sted som Helsestasjonen for gutter i Rådmann Halmrasts vei 2.

Her kan gutter fra 13 til det året de fyller 24 år komme og teste seg gratis for seksuelt overførbare sykdommer, hente gratis kondomer eller snakke med noen om psykisk, fysisk eller seksuell helse.

-  Dette blir spennende. Vi er veldig glad for å kunne tilby dette og håper vi får mange på besøk, sier avdelingsleder Beate Druglimo.

LES OGSÅ: Flere bør ta klamydiatesten

Kan teste seg selv

Helsesøstrene understreker at tilbudet kommer i tillegg til det ordinære tilbudet på Helsestasjon for ungdom onsdag og torsdag på Bekkestua og mandag og tirsdag i Sandvika og at gutter selvfølgelig fortsatt er velkomne der.

- Testing av kjønnsykdommer kan man gjøre selv om man ønsker, uten å måtte snakke med noen.

Det vil si at du finner testutstyr med bruksanvisning på toalettet. Det er bare en urinprøve som skal til – og du trenger ikke å snakke med helsesøster, bare legge testen i en postkasse på helsestasjonen. Er du smittet, blir du kontaktet.

LES OGSÅ: Skal få flere gutter til å søke hjelp

Tanker, følelser og penisstørrelse

Det er klamydia som er den vanligste sykdommen, har du symptomer vil det også bli sjekket for mycoplasma og gonoré.  

- Men vi ønsker alle velkommen til å ta kontakt med oss om de lurer på noe. Det kan være så mye å tenke på når du er ung, alt fra følelser og tanker du har til prikker på tissen, penisstørrelse og kjærlighetssorg, sier Skoglund. 

Alle som er fylt 24 og oppover kan oppsøke Folkehelsekontoret i samme bygg eller fastlegen sin.

Artikkeltags