Skip to main content

Helge-jobb for snøkanoner

FIKSET: Elektriker Kay Økseth Borgen ble redningsmannen da snøkanonene omsider skulle lage snø og pumpene ikke fikk strøm. ALLE FOTO: PETTER SØRNÆS
FIKSET: Elektriker Kay Økseth Borgen ble redningsmannen da snøkanonene omsider skulle lage snø og pumpene ikke fikk strøm. ALLE FOTO: PETTER SØRNÆS

– Folk er jo gærne etter å komme seg ut på ski, sier Skiforeningens løypebas Lars Vethe.

Det behovet skal han prøve å innfri så snart det er mulig – sannsynligvis allerede til uken i området rundt skianlegget ved Eidsletta langs Røykenveien.

LES OGSÅ: Kaldt og pent i helgen

Da han skulle gjøre klar snøkanonene fredag, var det ikke respons å få fra anlegget som skal pumpe vann fra Gjellumvannet til snøkanonene.

Problemet ble lokalisert til en komponent i strømskapet som ikke hadde tålt flommen tidligere i høst.

Dette var langt fra greit når det omsider var varslet vedvarende minusgrader og dermed godvær for snølegging. Men elektriker Kay Økseth Borgen ble tilkalt og fikk fikset det hele.

– Nå er det bare å vente på at solen går ned og kanonene kan settes i drift og snøen sprøytes ut, sa løypebas Vethe fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Snøkanonene er klare, men Kirkerudbakken må vente på minusgradene

Kanonene går til mandag

Natt til lørdag var det meldt ideelle seks minusgrader og varselet gjennom helgen la opp til produksjon av snø dag og natt frem til mandag.

Men snøkanonene må passes på, så løypebasen kan se for seg en helg med nattevåk for å sikre seg mot at vannslangene ikke slipper taket fra kanonene.

– Og når kan folket spenne på seg skiene?

– Håper det blir til uken, sier Vethe.

Dermed vil løypene ut fra vestsiden av Røykenveien bli første mulighet for skigåing denne sesongen.

LES OGSÅ: Endelig kuldegrader - nå håper Kolsåsbakken og Kirkerudbakken på åpning før desember

Lager lengre løyper

Nytt i år er at Lars Vethe vil kjøre på kunstsnø ned mot parkeringsplassen på Gullhella, og dermed forlenge den 600 meter lange rundløypa løypa med én kilometer ekstra lengde.

– Da får vi knyttet løypa her sammen med løypene fra Gullhella via Dikemark og over til Solvang og videre til Semsvannet, forklarer Vethe.

Det har alltid vært utfordringer med parkeringen til løypene i skianlegget og på Eidsletta.

Med direkte tilgang til løypenettet fra Gullhella, vil kampen om parkeringsplasser ved Røykenveien dempes.

Når rundløypene på Eidsletta kan åpnes, rår ikke løypebasen over.

– De løypene er avhengig av naturlig snøfall, sier Vethe.

Totalt har Lars Vethe ansvar for oppkjøring av løypenettet fra Sydskogen i Røyken, videre til Dikemark og Vardåsen og opp til Semsvannet med avstikkere mot Bjerkås og fra Eidsletta til Østenstad.

LES OGSÅ: Se, Skiforeningen er allerede ute og pakker snø

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.