Malin Kvalheim (28) viser entusiastisk frem det nyeste tilskuddet til stuen. En hjemmesnekret kontorplass, laget av over 170 år gamle planker som tidligere tilhørte en låve.

Den har fått elementer av tre, kombinert med kurver og blomsterpotter i duse grå og sandfarger.

– Interiøret i hjemmet vårt er en blanding av nordisk landlig stil og bohem. Med innslag av marokkanskinspirerte print, forteller hun.

Bildeserie

Bildeserie: Landlig luksus på budsjett

SE BILDESERIEN:

 

KONTORPLASS: Kombinasjonen av gammelt treverk og tekstiler i duse farger passer godt sammen med stilen i resten av huset. FOTO: KARL BRAANAAS

Hjemmelagde kreasjoner

En miks av ulike teksturer og materialer. Der det myke møter det harde. Gjerne hjemmelagde kreasjoner. Malin trives best når hun får utløp for sin kreativitet.

SONER: Med et hus på 170 kvadratmeter ønsket Malin å lage ulike soner for å kunne utnytte hver eneste kvadratmeter. FOTO: KARL BRAANAAS     

– På begge sider av familien er det mange kreative mennesker, så det ligger naturlig for meg. Barndommen min har ført til at jeg synes det er ekstra stas å jobbe med gjenbruk.

Som de mange trekassene på veggene, brukt til oppbevaring. Eller frokostbrettet på sengen.

– Dette snekret jeg sammen av egne planker, og ben som jeg hentet fra et avlastningsbord. Hankene kjøpte jeg i en interiørbutikk. De var faktisk det dyreste med hele frokostbrettet. Og nå har vi noe ingen andre har, for en mye rimeligere penge, sier hun fornøyd.

LES OGSÅ: Bygget eget hus til bøkene sine

FROKOSTBRETT: På sengen står dette hjemmesnekrede brettet, designet og laget av husets kreative stylist. FOTO: KARL BRAANAAS

LES OGSÅ: De lager design av materiale de sanker selv

Lille Alva er med

For fire måneder siden flyttet Malin, Marius og lille Alva på fire år inn i tomannsboligen på Vettre.

Ifølge Malin har huset perfekt beliggenhet, med kort avstand til naturopplevelser, strandliv og shopping.

På den korte tiden familien har bodd her har de pusset opp husets tre soverom, gangen og stuen. Malerkosten er blitt flittig brukt. Selv lille Alva har bidratt.

– Hun har vært med og malt stuen. Det var kjempestas. Jeg tror hun vil gå den samme kreative veien som meg, for hun elsker å tegne og male, sier Malin.

Kosekrok: Dyrehodet ble kjøpt på en handletur i Lillestrøm.  FOTO: KARL BRAANAAS

Barbie-hus av pappkartong

Stor skaperglede har også moren til Malin. Familien hadde ofte verksted hjemme ved kjøkkenbordet under Malins oppvekst.

Her ble det produsert pynt og gaver av ting de samlet fra turer i skog og mark, eller på loppe-marked.

– Jeg husker godt at vi lagde Barbie-hus av en stor pappkartong, forteller Malin.

– Veggene ble tapetsert med tapetrester, og rommene innredet med gamle tekstiler. Doruller endte opp som bord, en foldet pute ble sofa. Her var det kun fantasien som satte en stopper.

HIMMELSENG: Med gardiner fra Ikea og oppheng av en gren hentet på tur, har Alva fått en unik himmelseng. FOTO: KARL BRAANAAS

- Bør være behagelig for øyet

Malin får utfolde seg kreativt i deres nye hjem. Og heldigvis liker Marius de fleste av hennes innspill.

For med utdannelse innen interiør og konseptutvikling har Malin mange gode ideer. Da kommer det godt med at Marius er en handy og tålmodig mann, som kan realisere mange av hennes prosjekter.

– Det viktigste for meg er at det representerer oss, og at det er en rød tråd i boligen. Når det er behagelig for øyet, kobler man av på en helt annen måte. Våre sanser og inntrykk har en større påvirkning enn det vi tror, forteller Malin.

PRAKTISK: Stuebordet fra Home and Cottage, har fått en runde med malerkosten. Brettet kan enkelt løftes av og tas med på kjøkkenet.  FOTO: KARL BRAANAAS

LES OGSÅ: Vaser ikke bort tiden - Kristine Five Melvær får internasjonal oppmerksomhet for sine vaser