Skip to main content

Helene hostet til hun kastet opp

ALLE BLE SYKE: Både mor Helene Sandsbraaten og barna Fredrik og Hedda fra Lommedalen ble syke av kikhoste i fjor. Mor Helene ble så dårlig at hun kastet opp.

I flere måneder herjet kikhosten i familien Sandsbraaten fra Lommedalen.

Bakgrunn: Slår kikhoste-alarm i Bærum 

Først trodde Helene Sandsbraaten at hun bare var forkjølet og sliten. Men etter hvert ble hun dårligere og dårligere. Seks trappetrinn var nok til å slite ut trebarnsmoren.

Til slutt konstaterte legen kikhoste.

– Jeg hostet så de hørte det i nabohuset. Jeg hostet til jeg brakk meg og kastet opp, forteller Sandsbraaten, som selv er barnesykepleier.

Friske etter to-tre måneder

En etter en ble alle de fem i familien syke. Datteren Victoria (9) slapp lettest unna.

– Hun var vaksinert på skolen et par år tidligere, og hadde beskyttelse. For henne fortonte det seg bare som en forkjølelse, sier Sandsbraaten.

Les mer: Da andre ble syke, ombestemte foreldrene seg

Først etter to-tre måneder var alle friske.

– Jeg vil sterkt oppfordre voksne til å vaksinere seg. Ikke bare for sin egen del, men for dem rundt deg, sier Sandsbraaten.

Hun synes det er viktig å informere skolen eller barnehagen om at man har fått sykdommen, slik at andre er oppmerksomme på faren for kikhoste.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.