Skip to main content

Havnevert skal holde havn fri for vrak

KONTROLL: Neste sommer vil kommunen være mer på vakt overfor båter som legger til ved gjestebryggen på Kadettangen. FOTO: KARL BRAANAAS

Bærum kommune vil unngå at båtvrak dumpes ved gjestebryggen i Sandvika, og forbereder flere tiltak neste sommer.

Besøkende ved bryggen i Sandvika har denne sommeren ikke latt seg imponere at de medtatte båtene som noen har etterlatt der.

– Vi har registrert at det har hopet seg opp med uønskede båter og dannet seg et miljø over sommeren, konstaterer avdelingsleder Knut Bøystad i Bærum kommunes avdeling vei og trafikk.

LES MER: Regjeringen om dumping av båter: – Vi tar dette på alvor

Lovlige virkemidler

Han arbeider nå for å hindre at noe lignende skjer neste sommer. Tirsdag skal Bøystad ha møte med kommunens juridiske avdeling for å få klarlagt hvilke lovlige virkemidler kommunen har til rådighet for å hindre at gjestebryggen benyttes som båtkirkegård.

– Vi ønsker å ha bedre kontroll med båtene som legger til. Det kan for eksempel bli aktuelt å ansette en havnevert, sier han.

Betalingssystemer og sanksjonsmuligheter skal også vurderes.

Stolte av bryggen

– Vi er stolte over Sandvika gjestebrygge, men ikke over hvordan bruken har vært denne sommeren. Med nye forbedringspunkt og tiltak, håper vi dere får en mye bedre opplevelse av å benytte Sandvika gjestebrygge fremover, svarer Bøystad en kvinne som har klaget.

Bærum åpnet sin nye gjestebrygge i 2010 med tilbud om både strøm og vann til båtfolket. Havnen er tilrettelagt med toaletter, dusj og vaskerom.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.