Skip to main content

Haug skole stenger sfo

HJEMME: Leif Knutsen er enslig forsørger for 11 år gamle Jacob. Nå må han være hjemme fra jobben for å passe sønnen. FOTO: INNSENDT/OLE BERG

Funksjonshemmede Haug-elever rammes hardt av streiken. Mandag valgte skolen å stenge sfo, samt gi skolenekt for seks klasser.

– På Haug skole er det tatt ut til sammen 28 assistenter i skole og sfo. Vi har fra og med i dag prioritert å drive skolen fra klokken 9 til 14 for de fleste elevene, og holder sfo stengt, sier kommunalsjef Øyvind Wee.

Bør streiken opphøre? Si din mening!


Flere av elevene ved Haug har fra i dag ikke noe skoletilbud. Blant dem er 11 år gamle Jacob Knutsen på Gjettum.
– Som enslig forsørger må jeg nå være hjemme fra jobben og passe Jacob, sier Jacobs far Leif Knutsen.

Åpen for dispensasjon

– Det at vi har tatt ut Haug skole i forbindelse med denne streiken, er fordi vi ville behandle funksjonshemmede og funksjonsfriske likt. Dette med lik behandling er noe funksjonshemmedes fellesorganisasjon også ønsker. Men det har aldri vært i vår hensikt å ramme innbyggerne ekstra hardt. Det er kommunen vi ønsker å ramme, sier streikegeneral Bjørn M. Johnsen.

– Vi er fullt klar over at Haug skole er blitt hardt rammet i denne streiken. Og det er derfor fullt mulig for rådmann å søke om dispensasjon i forbindelse med Haug skole. Vi vil vurdere en slik henvendelse seriøst. Det er ikke slik at det bare er liv og helse som er kriteriene for dispensasjoner. Også andre ting kan bli tatt med i en slik vurdering, fastslår Johnsen.
– Saken og ballen ligger hos rådmann, avslutter han.

 

Vurderer situasjonen

Ytterligere 70 personer ble mandag tatt ut i streik i Bærum kommune. 25 av disse er assistenter ved Haug skole. Seks av 16 klasser ved skolen er nå uten skoletilbud, i tillegg til at sfo er stengt. Men ifølge kommunalsjefen er det foreløpig ikke snakk om å stenge hele skolen.

Her finner du streikeinformasjon fra Bærum kommune.


– Vi vil vurdere situasjonen fra dag til dag. På Haug skole benytter vi oss i stor grad av assistenter i forbindelse med tilsyn og oppfølging av elever. Mange av barna trenger en til en oppfølging, og det at så mange er tatt ut gir store konsekvenser for skolen. Likevel må vi ikke stenge hele skolen på grunn av dette streikeuttaket, fortsetter Wee.

Han legger til at dialogen med foreldrene er god.


– Vi har en god og løpende dialog med foreldrene. Når det gjelder konsekvenser og endringer i forhold til streiken, så tas den i dialog med foreldrene, avslutter han.

Redusert aktivitet

Cirka 800 kommuneansatte i Bærum er nå tatt ut i forbindelse med streiken. Skoler og barnehager er de som er hardest rammet. Mandag ettermiddag meldes det at det kan gå mot løsning i kommunestreiken.


– Det er ingen lærere i streik, men vi har en god del vaktmestere, renholdere og assistenter, både i skole og i barnehage, som streiker, sier kommunalsjef Solveig Juel, som sier at skoletilbudet vil bli opprettholdt.
– Foreløpig greier vi å drive, men en del av skolene har litt redusert åpningstid på sfo, og litt redusert aktivitet, fortsetter Juel.

Hygiene

Blant de 70 som mandag ble tatt ut i streik er det skoleassistenter og assistenter på sfo, samt flere vaktmestere og renholdere. I tillegg til at tilbudet for elever blir redusert betyr streiken også at skoler og barnehager ikke blir rengjort.

Juel ser ikke bort ifra at skoler og barnehager kan bli stengt på grunn av hygieneårsaker dersom streiken blir langvarig.

Vurderer fra dag til dag


– Vi vurderer fra dag til dag med tanke på renhold. Foreløpig går det greit, men hvis streiken varer veldig lenge, så må vi vurdere det. På skoler er det heldigvis ikke store mengder med matavfall, fortsetter Juel.

Tirsdag vil ytterligere ni personer bli tatt ut i streik. Dette vil ifølge arbeidsgiverdirektør, Gunvor Erdal i Bærum kommune, ramme primært barnehager.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.