Tatt tre ganger med cannabis i bilen

ULOVLIG: 22-åringen hadde cannabis og distribusjonsutstyr, pluss ulovlige våpen.

ULOVLIG: 22-åringen hadde cannabis og distribusjonsutstyr, pluss ulovlige våpen. Foto:

Etter at 22-åringen fra Slependen var tatt for tredje gang med cannabis i bilen var det slutt på silkehanskene i retten.

DEL

I løpet av 2017 ble han stanset med cannabis i bilen på tre ulike steder i Bærum. Til sammen var det snakk om 450 gram, nok til at politiet snakker om klar spredningsfare.

Når politiet også kom over lynlåsposer, digitale vekter, en springkniv og et balltre stilte ikke saken seg i et bedre lys for den unge mannen.

Han var også dømt tidlig i 2017 for kjøring uten førerkort og for ruskjøring. Den gangen slapp han unna med betinget fengsel og en bot, men denne gangen gikk politiet hardere ut. De ba retten om 90 dagers ubetinget fengsel.

Ikke samfunnsstraff

Under rettssaken ga 22-åringen en klar tilståelse, og det gjorde at straffen ble satt slik politiet foreslo, til 90 dager i fengsel.

LES OGSÅ: Sandvika-mann amfetamin-tiltalt

Forsvareren ba retten om samfunnsstraff, også fordi 22-åringen har brutt med sitt gamle miljø, han har samtaler med rustjenesten og går på urinprøvekontrakt.

– Retten vurderer siktedes utvikling og uttrykte fremtidsplaner som positive, men finner at allmennpreventive hensyn begrunner at narkotikaovertredelser som hovedregel skal straffes med ubetinget fengsel, skriver tingrettsdommer Cicilie Røttum i dommen.

Artikkeltags