Knuste flasker, veltede bord og benker, samt søppel strødd ut over skolegården. Det var synet som møtte vaktmester Erik Andreassen på Stabekk videregående skole da han kom på jobb onsdag morgen.

– Det så veldig gæli ut, oppsummerer han.

Vaktmesteren fikk beskjed om hærverket og forsøplingen i 06-tiden og har brukt morgentimene på å rydde opp.

– Vi har muntlig eksamen her i dag og det hadde vært lite hyggelig for både elever og eksterne sensorer å bli møtt av dette, sier han.

LES OGSÅ: Årets siste russestøy?

Russens dekkslipp

Budstikka har fått flere tips om at det skal ha vært neste års russekull som står bak hærverket, i anledning deres «dekkslipp» (kallenavn på buss før russetiden, red. anm.).

LES MER: Her er ord og uttrykk for russen som du må kunne

Rektor Odin Tellesbø beskriver det hele som «trist».

– Enkelte russekull bedriver hærverk, henger opp bannere på skolene rundt omkring og truer hverandre med vold og den slags. Årets russekull oppførte seg bra, og så kommer dette. Det er triste greier, sier Tellesbø.

LES OGSÅ: To til legevakt etter slåsskamp mellom russ

Han er foreløpig usikker på om han vil anmelde hærverket, da det ikke er gjort fysiske skader på bygningene.

Har video-opptak

På Nesbru videregående sitter rektor Knut Jore på video-opptak av nattens gjester i skolegården.

– De har ødelagt en utebenk, veltet avfallsdunker og hengt opp bannere. Det jeg likevel synes er verst er at de har ødelagt en kunstfigur som er laget av en av våre elever på tilrettelagt program. Kunstfiguren sto ved inngangen til skolen, og jeg var veldig stolt av den og eleven som har laget den, sier Jore.

Ifølge rektoren har skolen allerede sett gjennom filmene fra skolens overvåkingskameraer og identifisert gjerningspersonene.

Jore vil ikke bekrefte at det dreier seg om neste års russekull, men utelukker ikke at hærverket kan ha sammenheng med russ 2018’s dekkslipp.

– Vi jobber med saken og politiet blir helt sikkert involvert, sier Jore.

LES OGSÅ: De er russ i 2019 – men planene er allerede klare

Onsdag formiddag forteller rektor Odin Tellesbø at neste års russekull fra en annen skole har innrømmet at de var på skolen og bedrev hærverk.

– Medlemmer på russebussen har nå vært på skolen vår, bedt om unnskyldning og ryddet rundt skolen. De må erstatte søppeldunkene og et skilt som ble ødelagt, sier Tellesbø.