– Dette er hærverk, slik vogntoget mitt er nå kan jeg ikke kjøre det. Frontruten er klint inn med lakk og spraymaling og det er umulig å se ut av ruten, forteller Odd Lien.

Det var søndag formiddag han oppdaget griseriet. Vogntoget står parkert på en p-plass ved Løkeberg skole i Bærum. Også to andre store lastebiler er blitt utsatt for det samme på stedet.

LES OGSÅ: Skrapt opp for 70.000 kr

– Begge de er også blitt tilgriset og frontrutene er ødelagt med maling og lakk.

På den samme p-plassen står det også to russebusser.

Lien bor på i Seljeholtet, ikke langt unna stedet de store kjøretøyene er parkert.

P-plass i helgene

– Jeg har satt fra meg kjøretøyet her i helgene i flere år og aldri opplevd noe lignende, jeg har sett på stedet som trygt. Vi hørte det var en del bråk fra russen der borte i natt, sier Odd Lien.

– Mistenker du russen for å stå bak hærverket?

– Vel, jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg tror det kan være dem. Det er mulig at de ikke liker at jeg også bruker parkeringsplassen. Men dette er ikke måten å si ifra at de ikke liker at jeg parkerer her, sier han.

LES OGSÅ: Hvem står bak denne tre-tilgrisingen? 

Odd Lien er usikker på om han nå må skifte frontrute på bilen.

– Det er mulig jeg kan få fjernet lakk og maling på vinduene med aceton, jeg få prøve det. Det er verre å fjerne malingen på lakken. Hva det kommer til å koste vet jeg ikke.

Politiet er ikke kjent med hærverket på de store lastebilene på Løkeberg.

– Nei, dette er ukjent for oss. Natt til søndag var det ikke noe mer bråk fra russen enn vanlig, sier operasjonsleder Magne Olsvoll ved Sandvika politistasjon.

LES OGSÅ: Bilraider innrømmer 10 brekk