Skip to main content

Har solgt leiligheter for 100 mill. i luksusprosjekt

HALVVEIS: Megler Finn Bragnes i Privatmegleren Nyeboliger Oslo har solgt halvparten av boligene på Lagåsen.

Det er bare en rammetillatelse som mangler for å komme i gang med byggingen av de 21 leilighetene i de ærverdige byggene.

– God stemning og masse folk. Forrige helg var det så mange at det var uoversiktlig. Også i dag var det hyggelig, oppsummerer Finn Bragnes i Privatmegleren Nyeboliger Oslo søndagens visning.

LES OGSÅ: Gammel redervilla blir til leiligheter

Halvparten solgt

11 av 21 leiligheter er solgt, eller verdimessig for 100 av totalt 170 millioner kroner. Leilighetene har aldersgrense – du må være 55 år eller eldre for å få kjøpe. Det har enkelte interessenter fått oppleve:

– Det har kommet mange på visning som har vært for unge til å få kjøpe. De har blitt veldig fortvilet, spesielt når det gjelder de nye leilighetsbyggene som skal bygges i parken. Men jeg hadde hadde også én som lyste opp: Hun hadde en samboer som var over 55 år, humrer Bragnes.

 

– Kjøperne hittil er absolutt i det nedre sjiktet av dem over 55 år. Leilighetene er best egnet for en «aktiv senior» og ikke en som trenger alt tilrettelagt rundt seg. Det gjelder blant annet avstanden til den sosiale infrastrukturen, sier han.

En typisk leilighet i de gamle byggene på Lagåsen koster rundt 10 millioner kroner.

LES OGSÅ: Boligprisene vil fortsette å øke i 2016

Klaveness-villa

Skipsreder Anton Fredrik Klaveness flyttet inn i det nybygde hovedbygget på Lagåsen i 1919, og eiendommen var i familiens eie frem til 1978. I de senere årene har eiendommen vært best kjent som kommunikasjonsselskapet Dinamos hovedkontor.

LES OGSÅ: Økende boligpris-gap mellom Bærum Øst og vest

 

I hovedbygget blir det åtte leiligheter i størrelsen 106 til 132 kvadratmeter. I Portnerboligen blir det to leiligheter på 115 kvadratmeter, og i det såkalte vinkelbygget blir det syv moderne leiligheter på mellom 65 og 140 kvadratmeter. I de gamle stallene kommer det fire leiligheter på mellom 95 og 107 kvadratmeter.

Det blir felles peisestue/festrom, treningsrom, smørebod og sykkelstall for alle leilighetene i byggene.

– Det er noen vernede rom i noen av leilighetene, sier Bragnes.

 

Parken neste

Til uka starter salget av de såkalte parkleilighetene, som blir 16 leiligheter fordelt på åtte nye hus med to leiligheter i hvert bygg.

 

– Her går leilighetene over en hel etasje, i størrelsen 115 til 135 kvadratmeter. De koster fra rett under 8 millioner kroner til litt over 13 millioner, forteller Bragnes.

 

Les flere artikler