Skip to main content

Har ikke gitt opp arenaen

SJELDENT SYN: Grasrotaksjonist og møteleder Jan Christian Mollestad (t.v.) fikk kamphanene Diderik B. Schnitler (i midten bak) og Lars Holter-Sørensen (t.h.) til å applaudere sammen. FOTO: TORE GURIBY
SJELDENT SYN: Grasrotaksjonist og møteleder Jan Christian Mollestad (t.v.) fikk kamphanene Diderik B. Schnitler (i midten bak) og Lars Holter-Sørensen (t.h.) til å applaudere sammen. FOTO: TORE GURIBY

Steile fronter og brusende følelser til tross – folk opptrådte løsningsorientert og med stort sett senkede skuldre da Telenor Arena ble diskutert.

Stabæk-aksjonistene i Grasrotaksjonen Nye Fornebu Arena tok imot arenaeier Kjell Chr. Ulrichsens menn og politikerne i går kveld.


Det godt besøkte folkemøtet fylte Kulturhuset Stabekk Kino til randen.
 

Kampen om gresset

Mange av Stabæk-tilhengerne i salen drømmer nok om en dag å kunne returnere til Fornebu med kunstgress under føttene.

De er livredde for at politikerne skal gi slipp på reguleringskravet om at Telenor Arena skal være en «flerbruksarena med kunstgress», slik at det store anlegget skal ende opp som en ren messe- og konserthall.

Samfunnsredaktør Tor Christian Bakkens kommentar:Trøst i felles fiende


Ingen av de fremmøtte politikerne vil endre på reguleringsplanen, men usikkerheten dreier seg om praktiseringen av reguleringsbestemmelsene.


– Bestemmelsene sier ikke at gresset skal være der permanent, men at det må være tilgjengelig når et arrangement krever det, sa Ole Kristian Udnes (H). Torbjørn Espelien (Frp) og Per Arne Nyberg (Ap) er enig i dette, mens Harald Sævareid (SV), Stein Stugu (R) og Siri Engeseth (V) mener at kunstgresset må ligge.

– Det er viktig for kommunestyret og innbyggerne i Bærum at arenaen kan brukes til det som hele tiden var hensikten, nemlig fotballkamper, mener Sævareid, som har levert en interpellasjon om saken til kommunestyrets møte 30. mai.

Les også:Kom uten invitasjon – ble belønnet med sjampanje

Udnes minnet om at flerbruksdrift med fotball på Fornebu har vist seg ikke å være lønnsom, og at reguleringsbestemmelsene i ettertid ikke bør tolkes for bokstavelig.

– Bestemmelsene er bra nok de, dersom de håndteres på en fleksibel og pragmatisk måte, mener varaordføreren.

- Arenaeier med agenda

– Jeg tror arenaeieren har en agenda som går ut på å få solgt anlegget så dyrt som det går an, ikke å legge til rette for en regulering som innebærer at man skal rulle kunstgress ut og inn hver gang. Det er kommunens oppgave å velge mellom å gi denne eieren høyest mulig pris, eller å bevare arenaen for innbyggerne og idretten, sa Ingebrigt Steen Jensen.


Og Ulrichsens mann kvitterte:


– Det verserer mange meninger om det som skjer og hva som er våre motiver, så la meg gjenta: Vi skal levere en flerbruksarena på Fornebu, slik forutsetningen har vært hele tiden. Og vi skal legge til rette for breddeidretten i samarbeid med kommunen. Det er ingen taktisk manøver på gang fra vår side for å få høyest mulig pris for å kunne selge, forsikret Diderik B. Schnitler.
 

Ønsker dialog

Både Steen Jensen, Stabæk Fotballs tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen og andre oppfordret kommunen, arenaeier og idretten til å sette seg sammen og diskutere Telenor Arenas fremtid.


– Selv om vi er sabla sinte, så ønsker vi jo å finne en løsning sammen på dette, avrundet initiativtager og møteleder Jan Christian Mollestad med et smil.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.