Skip to main content

– Har aldri opplevd at isen har ligget så lenge

POPULÆRT: Når isen er trygg, er fjorden et populært område å ferdes for turgåere. Isoppsynet i Bærum kommune opplyser at isen er trygg innen for de merkede områdene gjennom helgen. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE
POPULÆRT: Når isen er trygg, er fjorden et populært område å ferdes for turgåere. Isoppsynet i Bærum kommune opplyser at isen er trygg innen for de merkede områdene gjennom helgen. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE

Det kalde mars-været gjør at fjordisen ligger tykk fortsatt, og det vil den sannsynligvis gjøre til godt ut i april.

Selv om solen har vært mye fremme i mars, har det vært lite varme i strålene. Dermed er fjordisen fortsatt trygg der hvor Bærum kommune har merket opp løype.

– Isen er fremdeles farbar. Sånn som prognosene ser ut nå, så ser det ut til at den vil være det til ut i april, sier havnesjef i Bærum kommune, Leiv Moe.

Det er første gang han opplever at isen ligger tykk og sikker så lenge.

– Det er det lengste siden jeg begynte å jobbe her for 19 år siden. Men jeg vet at den har ligget til ut i mai tidligere, forteller Moe.

LES OGSÅ: Vis turvett på isen

– Følg løypene

Han oppfordrer imidlertid folk som planlegger en tur på fjordisen til å ikke ta unødige sjanser.

– Vi henstiller folk til å følge de merkede løypene, samt å ringe istelefonen på 800 81 818 hvis man er i tvil, påpeker havnesjefen.

Det er nemlig ikke alle som kun følger de oppmerkede løypene fra Sandvika havn. Det liker Moe dårlig.

– Jeg er litt sjokkert over det jeg har sett på vestsiden av Kalvøya. Flere har brukt isen her til å gå over til Nesøya, men det er ikke særlig smart siden det går et elveløp der. Det kan skje hendelser hvis folk fortsetter å gjøre det, sier han.

Konklusjonen fra havnesjefen er dermed at fjordisen er trygg der Isoppsynet har merket løype fra Sandvika havn. Utenfor de oppmerkede løypene er det derfor ikke anbefalt at man ferdes.

Asker har ikke noe isoppsyn. Det er derfor heller ikke merket noen løyper på isen i kommunen.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.