Skip to main content

Håper at ny asfalt skal lokke flere ut på to hjul

BLIR NY: Gang- og sykkelveien langs Drammensveien. Deler av strekningen fra Kongsskogen ved Sporten Elektriske må bygges opp helt på nytt.

I både Asker og Bærum kommer det i løpet av sommeren nytt dekke på flere gang- og sykkelveier.

I mai publiserte Budstikka flere artikler om veier som får ny asfalt. Der kom det frem at midlene er knappe: Kun mellom 11 og 12 km med bilvei i Asker og Bærum får nytt dekke i løpet av sommermånedene.

Men heldigvis – vil de fleste si – er ikke det alt, for også gang- og sykkelveier tilgodeses med penger til ny asfalt.

Frister med nytt dekke

Mari Gabrielsen er samferdselsplanlegger hos kommunalteknisk avdeling i Asker kommune. Hun håper at ny asfalt på nesten fem km gang- og sykkelvei skal bidra til at flere finner frem sykkelen.

– Det blir ny asfalt på nær fem kilometer gang- og sykkeltraseer i løpet av sommeren og høsten. Vi tar i første omgang spesielt dårlige strekninger inn mot Asker sentrum og stasjonen, altså der det er størst trafikk. Vi ønsker å tilby en høyere standard på de mest trafikkerte strekningene, sier Gabrielsen.

LES MER: Kommunene aner ikke når 4 av 10 veier sist fikk asfalt

Alt må bygges opp på nytt

Ivrige syklister har kanskje merket seg at gang- og sykkelveien langs Drammensveien inn mot Asker sentrum er spesielt dårlig. Dette er en av de prioriterte strekningene.

– Her må gang- og sykkelveien stedvis bygges opp på nytt gjennom grunnarbeider. Deretter skal det legges tre kilometer med nytt asfaltdekke, sier Gabrielsen, som tror at det vil drøye til høsten før denne strekningen er helt ferdig.

Strekningen det er snakk om, går fra Kongsskogen (ved Sporten Elektriske) og inn til Asker sentrum.

 

TRENGER HJELP: Gang- og sykkelveien langs Blakstadmarka mot Slemmestadveien er i overkant grønn.

Mari Gabrielsen er fornøyd med at gang- og sykkelveiene kan få et løft i løpet av 2015.

– Kommunalteknisk avdeling har fått ekstrabevilgninger til drift og gjenoppbygging av gang- og sykkelveier. Samarbeidet med Statens vegvesen gjør dessuten at vi får til en del ekstra lengdemeter med ny asfalt, sier hun.

Bærum kommune opplyser til Budstikka at ca. ni km med gang- og sykkelvei får ny asfalt i løpet av årets sommer. Se faktarammen under.

Fakta: Ny asfalt på gang- og sykkelveier i 2015

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.